Zaterdag 17 mei werd de eerste officiële editie gehouden van de Open Nederlandse Kampioenschappen voor Masters. Dit zijn wedstrijden voor judoka die al minimaal 2 jaar niet meer met officiële toernooien hebben meegedaan en minimaal 30 jaar zijn.
Voor Judo Ryu Maasduinen verscheen Cobus Iliadis op de mat in de klasse -90 kg M3/M4 (geboren 1965-1974). De eerste rond had Cobus een bye.
In de kwartfinale stond Cobus tegen de sterke Peter Vleerbos, het was een gelijk opgaande strijd, maar doordat Vleerkens in een actie naar de benen greep, werd hij gediskwalificeerd. Voor vele van deze Masters een probleem, want in ‘hun tijd’ mocht je nog gewoon bij de benen grijpen.
Vervolgens onderging Cobus hetzelfde lot in de halve finale. Ogenschijnlijk had Cobus de Brit Lee Brown in zijn zak, hij stond een shido voor. Een actie van Brit werd door Cobus gepareerd maar helaas werd op aandringen van de Brit de video teruggekeken en kreeg Cobus hansoku-make voor grabbing. 
De wedstrijd om de derde plek ging met een prachtige Morote-seoi-nage (waza-ari) en Ippon-seoi-nage (ippon) naar Cobus. Een derde plaats op dit Open Nederlandse Kampioenschap. De wil om volgend jaar voor de titel te gaan werd meteen uitgesproken, zeker vanwege de ontzettend leuke, gemoedelijke sfeer die in de Topsporthal in Rotterdam hing! Wellicht dat meerdere JRM judoka mee zullen doen.

“SponsorKliks,

Cobus 3e op Open NK Masters