Zondag 16 maart streden de Judo Ryu Maasduinen judoka’s geboren 1997 t/m 2000 om de Limburgse titels. Vooraf tekende coach Jorien van Beek voor minimaal twee plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap, Silas Sanders en Roel Jetten. Alleen loopt het toernooi anders.
Silas Sanders (-73) wordt op overtuigende wijze weer Limburgs Kampioen geworden. Na een schouderblessure, opgelopen bij het DK Junioren in januari, zag het er lange tijd uit dat hij niet op tijd fit zou zijn. Maar dat was hij wel! In de eerste partij is de scherpte na 3,5 minuut er vanaf en gaat het nog bijna mis, maar Silas weet de voorsprong van 2 yuko’s vast te houden. Daarna volgt een snelle overwinning met 2x waza-ari en in de finale verslaat hij Tristan Hamers (To-Zai Margraten) overtuigend met een prachtige Seoi-otoshi. Eerste plaats en Limburgs Kampioen.
Ook Max Jetten (-50) draait vandaag goed. Hij wint twee partijen met ippon en moet alleen favoriet Tom van Dijk (JC Helden) voor zich laten. Tweede plaats.
Tamara Elbers (-52) treft in haar poule vier dames die stuk voor stuk nog wat sterker zijn. O.a. Isufi en Van Dun stonden vorig jaar nog op het NK podium -15 jaar. Een goede ervaring voor Tamara!
Leon Poelman (-60) staat tegen een jongen die zijn scheenbeen blauw trapt, helaas ziet de scheidsrechter niets en Leon verliest. In de herkansing pakt hij nog wel een winstpartij met een prachtige Morote-seoi-nage. Helaas zijn daarna de scheidsrechters niet helemaal wakker en wordt een zuivere overname van Leon aangezien als punt voor de tegenstander. Teleurgesteld moet Leon naar huis.
Bij de heren -66 hebben we vier troeven in handen. Roel Jetten wint zijn eerste partijen overtuigend, maar verslikt zich in Yve Meuwissen (Kai in Sho, vorig jaar NL kampioen -15) die hem een heupworp tegen geeft. Via de herkansing komt Roel ijzersterk terug. Hij wint overtuigend al zijn herkansingspartijen met ippon (ook van Kas) maar omdat Meuwissen de finale verliest zit er niet meer in dan een derde plaats voor Roel. Helaas! Met 6 winstpartijen komt hij er net één tekort om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Een derde plaats.
Helaas laten Jamy de Man en Kas Trilsbeek zich in de eerste partij verrassen. Zelf meer aanvallen heren, dan pakken jullie die partijen ook! In de herkansing komen ze elkaar dan ook tegen en na wat aansporing vanaf de tribune wordt er zowaar een aanval geplaatst en werpt Kas Jamy op de rug. De volgende partij is Kas nog altijd naar aanvallen aan het zoeken, maar hij wint op straffen. De vierde partij is al iets beter en zijn tegenstander krijgt een diskwalificatie aan de broek voor ‘diving’. Daarna verliest Kas van Roel.
Ook Brian Verhoeven verliest zijn eerste pot, doordat hij zelf op zijn rug gaat liggen en de scheidsrechter daarvoor ippon tegen geeft. Jammer! In de herkansing volgt een overtuigende ippon, maar daarna gaat het mis. Brian domineert volledig in zijn derde wedstrijd, met harai-goshi scoort Brian waza-ari, maar daarbij valt hij met zijn hoofd in mat een gaat knock-out. De scheidsrechters laten doorgaan en Brian wordt ‘wakker’ in een houdgreep. Zonde! Hopelijk heeft hij niet te lang last van hoofdpijn.

“SponsorKliks,

Met deze resultaten hebben Silas Sanders en Max Jetten zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap -18 jaar dat op zaterdag 05 april in Emmen wordt gehouden.

Silas Sanders weer Limburgs Kampioen