160925_Sidney_3e_KrimpenZaterdag 25 juni trok een drietal judoka van Judo Ryu Maasduinen naar het Zuid-Hollandse Krimpen aan den IJssel om het toernooi van de plaatselijke judoclub uit te proberen. Alle judoka mochten in poules judoën, dus de lange reis zou in ieder geval niet voor niets gemaakt worden.

“SponsorKliks,

Als eerste mocht Sjoerd van Dijk (Nieuw-Bergen) de mat op. Zijn tegenstanders uit de Randstad waren allemaal net wat feller, waardoor Sjoerd, ondanks zeer goed judo, op een gedeelde vierde plaats eindigde. Ryan Hatami (Nieuw-Bergen) trof ook hier in het westen judoka die een kop groter waren, maar zijn judo wordt elke week stabieler en het arsenaal aan technieken groeit. Knap pakt Ryan dan ook een derde plaats. In de middag is het Sidney Houkes (Siebengewald) die ook het -15 toernooi gaat testen. Met vier goede partijen weet Sidney ook het brons mee naar huis te nemen.

Coach Jorien van Beek zal dit strak georganiseerde toernooi zeker komend seizoen weer in de planning opnemen. Het lange en succesvolle seizoen is bijna ten einde, maar niet voordat er op 9 juli nog een Interne Competitie in Someren wordt bezocht en de zoveelste sushi-actie is, de judo-examens nog worden afgenomen en het 20e JRM-kamp heeft plaatsgevonden.

Krimpen aan den IJssel: Ryan en Sidney 3e, Sjoerd 4e