160612_Tamara_1eDANZondag 12 juni ging Tamara Elbers (Wellerlooi) examen doen voor 1e Dan, de felbegeerde zwarte band.

“SponsorKliks,

050203_Tamara_4 jaar oudTamara begon in 2004 als kleuterjudoka van bijna 4 jaar oud met judo bij Judo Ryu Maasduinen. Haar grote broer Fabian judode al jaren in Bergen en Tamara heeft zo ongeveer leren kruipen op de judomat. Als klein meisje lag ze al op de drempel van de dojo te kijken hoe het allemaal moest. En toen er kleuterjudo in Bergen gestart werd, was Tamara Elbers het eerste officiële lid bij de kleuters.

Ondanks de zenuwen afgelopen week en de vele geruststellende woorden van Jorien van Beek, die wist dat het wel goed zou komen, liet Tamara een strak examen zien. Als 15-jarige behaalt Tamara met voornamelijk 8-en haar zwarte band. Tamara en Jorien kregen later nog de complimenten van de examinatoren die hadden zitten genieten van het examen. Met dank natuurlijk aan Uke Jesse Giesbers, zonder een goede Uke is een goed resultaat bijna onmogelijk.

Helaas moet Max Jetten (Nieuw-Bergen) een deel van zijn 2e Dan examen herkansen in het najaar. Maar ook hij zal dan 8-en gaan laten zien.

Tamara Elbers van kleuter tot zwarte band