160604_Sjoerd3e_Jesse_EdeIn alle vroegte vertrokken Jesse Kamps (Afferden) en Sjoerd van Dijk (Nieuw-Bergen), samen met coach Sander van Dijk, naar Ede voor het 23e Heide Judo Toernooi. Een mooi evenement dat is uitgegroeid tot maar liefst 750 deelnemende judoka.

“SponsorKliks,

Sjoerd magvals eerste de mat op en wint zijn eerste partij na 5 seconden al met een ippon (o-soto-gari). Zijn tweede partij verliest hij tegen zijn latere tegenstander in de finale. Met zijn derde winstpartij in de poule (houdgreep) plaatst hij zich voor de halve finale. Ook deze wint hij met een snelle en doeltreffende o-soto-gari wat hem de finaleplek oplevert. Met een voorsprong (waza-ari en yuko) en nog maar 25 seconden te gaan, lijkt het goud binnen handbereik. Sjoerd komt echter in een houdgreep en weet daar niet meer uit te ontsnappen. Een mooie 2e plaats is het resultaat.

Intussen is ook Jesse aan zijn toernooi begonnen. Ook hij weet zijn eerste partij zonder problemen te winnen met een snoeiharde o-soto-gari (ippon). Helaas komt hij in zijn tweede partij in een houdgreep terecht en verliest. Zijn eerste ippon levert hem wel een plaats op in de kruisfinales. Helaas verliest Jesse tegen de latere halve finalist waarmee voor hem het toernooi over is. Maar hard geknokt heeft hij zeker!

In de middag was het Brian Verhoeven die het coachstokje overnam en Sidney Houkes (Siebengewald) en Robin Janssen (Siebengewald) mocht begeleiden. Robin weet zich naar een tweede plaats in zijn poule te knokken, waardoor hij zich voor de kruisfinales plaatst. Daarin verliest Robin en eindigt zo naast het podium. Sidney weet helaas niet door de poule heen te komen.

Heidetoernooi Ede: Sjoerd pakt zilver!