Zondag 23 februari streden de Judo Ryu Maasduinen judoka’s geboren 2000, 2001 en 2002 om de Limburgse titels voor judoka’s met minimaal groene band. Vooraf rekenden we op minimaal drie plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap en dat hebben we ook gehaald. Al had er voor een aantal judoka’s nog wel meer ingezeten.
Allereerst mocht Tamara Elbers in de -52 kg categorie de mat op. Deze eerste partij werd overtuigend gewonnen met een overname gevolgd door een houdgreep. Helaas ging de halve finale verloren tegen de latere kampioen. In de herkansing weer een winstpartij en het NK is gehaald. Helaas verliest Tamara daarna nipt om de plaatsingsplek 3/4. Toch een mooie bronzen medaille voor Tamara.
Bij de meiden -36 kg waren het Demi Laumen en Marijke Jetten die vanwege de zenuwen het net niet redden. Ze staan goed te judoën maar verliezen helaas twee keer.
Bij de jongens hebben we zes judoka’s verdeeld over twee gewichtsklassen. Toon Megens (-50) wint zijn eerste partij, maar de onervarenheid zorgt dat hij vervolgens twee keer verliest waaronder van de latere kampioen. Ook Robin van Saarloos wint in deze categorie één partij.
In de -46 mag Dirk Gijsberts direct aantreden tegen de latere nummer twee. Deze partij verliest hij, maar hij wint in de herkansing één partij. Helaas komt hij hierna Nikita tegen die te sterk is. Een vijfde plaats voor Dirk. Nikita Gyrych wint in de voorronden twee partijen en verliest weer in de halve finale van Jesse. In de herkansing verslaat hij Dirk om vervolgens om de 3/4 plaats te verliezen van de later nummer twee, met een waza-ari voorsprong en twee yuko’s tegen krijgt Nikita helaas zijn vierde straf. Onwetendheid door gebrek aan wedstrijdervaring.
Ferry Giesbers verliest zijn eerste partij, maar in de herkansing weet deze eerstejaars toch nog te winnen.
Jesse Giesbers weet na een vrijloting in de eerste ronde ook zijn tweede partij te winnen. In de halve finale is het Nikita die eraan moet geloven. Helaas wint Jesse de finale niet en verliest hij ook om de 2e/3e plaats van dezelfde jongen die ook Dirk en Nikita versloeg. De beste twee judoka’s bovenop het podium, maar zowel Jesse als Nikita een bronzen medaille en door naar het Nationaal Bondskampioenschap dat op zaterdag 08 maart in Eindhoven wordt gehouden.

“SponsorKliks,

Limburgskampioenschap -15 jaar