160528_Quinthen_1eLentZaterdag 28 mei stond het altijd leuke Laauwiktoernooi in Lent op de planning voor de judoka van Judo Ryu Maasduinen. In de ochtend moesten eerst de jongste judoka de mat op. Voor een aantal was het de eerste keer buiten de eigen dojo en dan in zo’n grote zaal met wel zes matten.

“SponsorKliks,

Onze lichtgewicht Marco Peters (Siebengewald) wist helaas geen partijen te winnen, maar hij liet zich niet zomaar pakken. Koen Smits (Nieuw-Bergen) mag altijd tegen grotere judoka en ook hij weet nu nog geen partij te winnen. Hij moet ook tegen Cas van Soest (Well) judoën, die vorige week ontdekt heeft dat O-soto-gari (beenworp) voor zijn lange benen wel erg goed is en daar scoorde hij vandaag ook veel mee. Met vier overwinningen en één verloren partij, pakt Cas het zilver.
Ondertussen is de jarige Sjoerd van Dijk (Nieuw-Bergen) ook aan zijn toernooi begonnen. De eerste wedstrijd is hij nog niet helemaal wakker, maar daarna wint hij alles en pakt ook een mooie tweede plaats. Enzo Virgillito (Nieuw-Bergen) wint zijn eerste partij met een prachtige schouderworp, uiteindelijk weet hij een bronzen medaille mee te nemen.
160528_Sven_1eLentQuinthen Chittick (Nieuw-Bergen) was vandaag met louter ippons veruit de beste in zijn poule en wordt kampioen. Sven Verheijen (Boxmeer) had het wat lastiger, maar ook hij wordt, zei het op punten, kampioen in Lent.

In het tweede blok weer zeven JRM toppers op de mat. Helaas weten Sidney Houkes (Siebengewald), Jens Gommers (Rijkevoort/Boxmeer) en Sven Brummel (Boxmeer) zich niet op het podium te knokken. Alle drie moeten ze in de -15 nog hun wedstrijden gaan winnen en veel ervaring op gaan doen. Jesse Kamps (Afferden) weet zijn eerste vier partijen met ippon te winnen, maar verliest helaas de finale en pakt zilver. Ook Lars Janssen (Siebengewald) wint vier partijen, waaronder van Levi. Helaas is een koppensneller net te sterk en Lars wordt tweede. Levi draait ook een goed toernooi en wordt in dezelfde poule derde. Ook Finn van de Pol (Boxmeer) pakt een bronzen medaille. Hij laat zich af en toe nog verrassen, maar deelde zelf ook in een partij in de laatste seconde nog een ippon uit.

160528_Lent_groep2-3Aan het einde van de ochtend weten Demi Wijers (Well) en Sem van Helden (Nieuw-Bergen) helaas niet op het podium te komen. Sem weet wel nog één partij te winnen en beiden hebben (uiteindelijk) veel plezier gehad.
Tijl van de Logt (Nieuw-Bergen) kwam erachter dat een schouderworp niet voor zijn lange lijf geschikt is. Maar hij blijft knokken en wordt uiteindelijk vierde. Ook Robin Janssen (Siebengewald), die licht gehinderd werd door een polsblessure, draaide vandaag een goed toernooi. Helaas greep hij net naast het podium. Ryan Hatami (Nieuw-Bergen) stond ondertussen weer met boomlange tegenstanders te knokken. Helaas niet geholpen door de scheidsrechter pakt Ryan toch een zeer verdiende bronzen medaille.

160528_Lent_groep1-2Als laatste mogen Tessa Wijers (Well) en Marijke Jetten (Nieuw-Bergen) de mat op. Tessa pakt mooi direct een overwinning en eindigt uiteindelijk op de derde plaats. Ook Marijke, die graag vandaag kampioen had willen worden, pakt een mooie bronzen medaille. Ze weet twee partijen te winnen en moet alleen nog leren haar worpen af te maken.

Franc, Yvet, Sander en Jorien kijken terug op een mooie dag! Deze judoka zijn de toekomst van onze mooie vereniging en we mogen dan ook trots zijn op deze kanjers!
1e plaatsen: Quinthen Chittick, Sven Verheijen
2e plaatsen: Jesse Kamps, Cas van Soest, Sjoerd van Dijk,
Lars Janssen
3e plaatsen: Enzo Virgillito, Finn van de Pol, Levi Winkelmolen,
Ryan Hatami, Tessa Wijers, Marijke Jetten
4e plaatsen: Marco Peters, Jens Gommers, Tijl van de Logt, Robin Janssen
5e plaatsen: Koen Smits, Sven Brummel, Demi Wijers, Sem van Helden
6e plaatsen: Sidney Houkes

12 medailles in Lent! Sven en Quinthen kampioen!