160515_Sjoerd3_Levi1_Jesse3_EchtZaterdag 14 en zondag 15 mei reden de judoka van regionale vereniging Judo Ryu Maasduinen naar het Limburgse Echt voor het Internationale Kaizentoernooi dat dit jaar voor de vierde keer werd georganiseerd door Judoclub Hercules. Dit toernooi begint uit te groeien tot een mooi, sterk toernooi met deelname van vele toppers uit Duitsland, België en Nederland. Maar dit jaar ook deelname uit o.a. Engeland, Frankrijk en Israël.

“SponsorKliks,

Op zaterdag liep het toernooi niet zoals gepland en Sidney Houkes (-15, -38, Siebengewald), Marijke Jetten (-15, -48. Nieuw-Bergen) en Ryan Hatami (-12, -42, Nieuw-Bergen) konden zich niet mengen in de wedstrijden om de medailles. Voor alle drie een teleurstelling, want in de trainingen gaat het steeds beter.

160515_Sjoerd_3e_EchtZondagmorgen was het Max Jetten (-60, Nieuw-Bergen) die direct ijzersterk begon aan zijn toernooi. Met drie opeenvolgende overwinningen, weet hij zich te plaatsen voor de halve finale. Deze gaat helaas verloren. Omdat JC Hercules nog wat aan het testen is met diverse computersystemen, mocht Ryan zaterdag 2x tegen dezelfde en werd op zondag ineens het hoofdschema eerst gedraaid en daarna pas alle herkansingspartijen. Hierdoor moest Max wel erg lang op zijn wedstrijd om de bronzen medaille wachten en helaas verliest hij deze door een pakkingsfout. Goed judo wordt helaas net niet beloond!
Genoeg leerpunten voor Max om de komende tijd en in Japan aan te werken!

160515_Jesse_3e_EchtVervolgens mogen de -10 judoka de mat op. Sjoerd van Dijk (-24, Nieuw-Bergen) weet in zijn poule één van de drie partijen te winnen en gaat op punten door naar de finalepoule. Hier wint hij zijn eerste partij om vervolgens in de halve finale van de latere kampioen te verliezen. Brons voor Sjoerd.
Jesse Kamps (+34, Afferden) mag in het zwaargewicht (-38, -42 en +42 samen) uitkomen. Zijn tegenstanders ogen in ieder geval wat ouder en zwaarder, maar Jesse staat goed op de mat. De eerste partijen weet Jesse nog niet te winnen, bewegen is toch lastig met deze zwaargewichten. Maar met vervolgens twee winstpartijen weet hij een gedeelde derde plaats te bemachtigen.

160515_Levi_1e_EchtLevi Winkelmolen (-34, Bergen) begint met een prachtige ipponoverwinning aan zijn toernooi. Alleen een kleine gedrongen jongen is lastig te pakken in zijn poule, deze wint Levi op beslissing. Vervolgens wint Levi drie partijen op ippon met zijn variant van Harai-goshi of is het nou toch Tai-otoshi? In de finale is dezelfde lastige judoka uit de poule zijn tegenstander. Ook deze partij weet Levi op beslissing naar zich toe te halen en hij zet de goede lijn van Mierlo door en weet ook dit sterk bezette Kaizentoernooi te winnen. Kampioen!
Als laatste mag Silas Sanders (-81, Nieuw-Bergen) de mat op. Hij heeft een poule van zes, maar moet na drie partijen met een enkelblessure opgeven. Wellicht dat het over een paar weken in Venray wel weer mee zit.

Kaizentoernooi in Echt: Sterk bezet, drie medailles!