160507_Levi_1e_MierloZaterdag 07 en zondag 08 mei was het Internationale Houvasttoernooi van Budovereniging De Hechte Band in Mierlo. Zaterdag ging Yvet Willems als coach mee naar dit toernooi. Helaas was niet iedereen fit dit weekend, dus het team is wat kleiner dan normaal.

“SponsorKliks,

Sjoerd van Dijk (-24, Nieuw Bergen) mocht het spits afbijten en kwam in zijn eerste partij tegen een Engelsman, deze weet hij uiteindelijk met een sterke houdgreep te winnen. Daarna verliest hij zijn 2e partij en ook zijn 3e partij verliest hij ook helaas, in deze partij is hij nog iets te lief!
Tegelijkertijd mag Levi Winkelmolen (-34, Bergen) aan de bak. Ook hij wint zijn eerste partij van een Brit, daarna wint hij zijn overige partijen met overtuigend en sterk judo, was het geen Ippon dan ging hij direct en snel verder op de grond en wist hij te winnen met een ijzersterke houdgreep!  Met vier overwinningen is Levi vandaag overtuigend kampioen geworden!
Ferry Giesbers (+66, Nieuw-Bergen) is als laatste deze dag aan de beurt. De eerste wedstrijd wint hij gemakkelijk! Daarna moet hij het opnemen tegen Christiaan Hendriksen (de Nederlands Kampioen -66)., Ferry geeft zich niet zomaar gewonnen, maar verliest uiteindelijk met een mooie Harai-Goshi. In de laatste partij komt Ferry letterlijk kracht en gewicht te kort en verliest met houdgreep.

160508_Yvet_3e_MierloOp zondag kan Silas Sanders zelf niet meedoen, maar als coach ziet hij Tamara Elbers (-63, Wellerlooi) haar eerste wedstrijd verliezen. Ze herpakt zich en wint (natuurlijk) op de grond haar tweede partij. Helaas is haar laatste tegenstandster nog wat gewiekster en verliest Tamara. Yvet Willems (+70, Holthees) mag in het plusgewicht aantreden. De eerste partij verliest Yvet, maar ze komt goed terug en weet uiteindelijk een derde plaats te pakken.
Jesse Giesbers (-60, Nieuw-Bergen) weet helaas geen partij te winnen, maar kan later op de dag bij de danpuntencompetitie nog laten zien dat hij steeds beter wordt en altijd hard blijft werken. Dirk Gijsberts (-66, Nieuw-Bergen) was helaas 0,1 kg te zwaar en mocht na een lange zit de mat op. Hij weet één partij met een mooie schouderworp te winnen, niet slecht tegen veel zwaardere jongens.

Levi Winkelmolen kampioen in Mierlo