150227_Koningsdag_openMatWoensdag 27 april werd in Den Asseldonk Koningsdag 2016 gevierd in Nieuw-Bergen. Dinsdag besloot het Oranje comité alles naar binnen te verplaatsen i.v.m. de weersverwachting (koud en nat). En met succes! In één dag werd het programma zo aangepast dat iedereen gewoon zijn activiteiten kon doen, zijn spulletjes kon verkopen of gewoon lekker kon rondstruinen. Complimenten!

“SponsorKliks,

Judo Ryu Maasduinen kon nu een mat van 54 m2 neerleggen, middenin de sporthal tussen springkussens, kratstapelen en doelschieten in. Vele kinderen, wellicht al enthousiast geworden tijdens de Koningsspelen, waagden een poging op de judomat. De begeleidende judoka uit A en B selectie zagen veel talent en hopelijk zien we een aantal van deze kanjers in de toekomst terug in de lessen. Instromen in de judolessen kan bij JRM gedurende het hele jaar (schoolvakantie = vrij of aangepast rooster). Je mag altijd 3 proeflessen meedoen.

Team Japan 2016 had wederom sushi gemaakt en de complimenten stroomden al snel binnen. De Japanpot 2016 raakt mooi gevuld, net als de buiken van de vele liefhebbers. Houd Facebook en de e-mail in de gaten, want we zullen nog wel een sushi actie plannen voor de zomer.

160427_Koningsdag_sushiDe gewonnen Fairplay Cup van de JJCL werd direct positief gebruikt voor de Bergense jeugd. Even optillen en raden hoeveel deze grote beker weegt…van 2,5 kg tot 90 kg, wat is schatten toch moeilijk. Uiteindelijk zat Jarno Buddiger met 9,0 kg het dichtstbij de 8,4 kg die de beker weegt. Hij kreeg een mooi Kodokan T-shirt uit Japan, waar hij de komende jaren nog wel mee vooruit kan.

Kortom een zéér geslaagde Koningsdag 2016! Iedereen bedankt voor de geboden hulp!

Koningsdag succesvol! Jarno Buddiger wint onze wedstrijd