160423_Jorn_2e_LelystadZaterdag 23 april stond in Lelystad het Open Flevolands Kampioenschap op het programma. Een mooi toernooi waarbij zoveel mogelijk alle judoka in poules werden ingedeeld. Iedere judoka heeft dus meerdere partijen en kan veel ervaring opdoen.

“SponsorKliks,

In de ochtend moesten drie judoka de mat op. Yvet Willems (Holthees, senioren, -78) begon sterk, maar vandaag lukte alles net niet. Ook Tamara Elbers (Wellerlooi, -18. -63) stond sterk op de mat, maar zag telkens haar tegenstander als winnaar van de mat stappen. Leon Poelman (Malden, senioren -66) pakt hier en daar zijn toernooien mee, maar kwam daardoor vandaag telkens net tekort om de wedstrijden naar zich toe te trekken. Wel heeft hij mooi vijf partijen kunnen draaien. Een diepe zucht van de coach…waarom lukt het vandaag nou net niet?

Nadat coach Jorien van Beek naar Roermond was vertrokken voor de halfjaarlijkse examinatorenbijeenkomst, ging Jorn Poelman (Malden, senioren -73) in de namiddag de mat op voor zijn toernooi. Zijn eerste partij scoort hij snel waza-ari voor een schouderworp en nog een waza-ari (dus ippon) voor uchi-mata (beenworp). Helaas is zijn tweede tegenstander geblesseerd. Vervolgens wint Jorn met twee overnames (Tai-otoshi en Seoi-nage). De halve finale gaat snel met ippon voor een schouderworp naar Jorn. Helaas moet Jorn in de finale zelf een Tai-otoshi incaseren en pakt hij het zilver.

Ehhh, zou het dan toch aan de coach hebben gelegen vanochtend?

Jorn Poelman tweede op Open Flevolands Kampioenschap