Terwijl de junioren om de medailles streden in Roermond, stonden de jongere (en beginnende) wedstrijdjudoka’s op de mat in Groesbeek met Cobus, Sjoerd en Erik als deskundige begeleiding langs de rand van de mat.
Allereerst waren het Demi Laumen, Marijke Jetten en Jolanda Peeters aan de beurt. Marijke en Jolanda wonnen beiden één partij en werden vierde. Demi was op dreef, zij won drie partijen en werd uiteindelijk tweede.
Daarna mochten Tamara Elbers, Matteo de Mattia en Ryan Hatami de mat op. Voor Matteo de eerste wedstrijd sinds zijn blessure, spannend en dan ook in de -15, hij deed het erg goed maar kon helaas niet winnen. Tamara kreeg direct de eerste wedstrijd een tik tegen haar pijnlijke teen, maar ging door en werd uiteindelijk ook tweede. Ryan wist één partij met o-goshi te winnen, een prachtig punt, hij werd derde.
Cas Ebbers won al zijn partijen overtuigend en stond op het podium als een echte kampioen. eerste. Jari Iliadis draaide goede partijen in de -15 jaar en wist er één te winnen, hierdoor werd hij derde.
Voor Sidney Houkes eindigde het toernooi zonder winstpartijen, maar wel een ervaring rijker, vijfde. En Dirk Gijsberts had aan vier partijen niet genoeg. De nummer één was overduidelijk, maar de andere drie jongens eindigde gelijk en mochten nog een keer aan de bak.  Een jongen wilde niet meer, dus een derde plaats voor Dirk.
In de middag waren het daarna Kuba Lulko, Jesse Giesbers en Ferry Giesbers. Ferry werd pas na twee partijen wakker. Hij weet zelfs van de latere winnaar te winnen, maar op onderling resultaat wordt hij uiteindelijk vierde. Jaren hard werken aan zijn judotechniek werpt vandaag voor Jesse zijn vruchten af. Hij wint zijn partijen overtuigend en wordt eerste. Helaas kon ook hier Robin van Saarloos wegens een blessure niet meedoen.
En als allerlaatste mochten Robin Janssen en Yvonne Peeters nog mat op. Voor Robin de overstap van de -10 naar -12 en dat is toch wennen, na twee verliespartijen weet hij uiteindelijk zijn laatste twee partijen nog te winnen en wordt derde. Ook Yvonne wint één partij, maar grijpt net naast een podiumplaats.

“SponsorKliks,

Groesbeek 2014