Zondag 26 januari streden de junioren (en vele u18 judoka’s) om de Limburgse titels in Roermond. De afgelopen jaren zien we in alle districten het aantal deelnemers teruglopen en als je dan ook nog judoka’s die te zwaar zijn, blessures hebben of de ID-kaart zijn vergeten, blijft er niet veel over. Maar je moet dan nog wel aan de bak om bij de eerste twee te eindigen.
Voor Judo Ryu Maasduinen stonden in de -66kg Kas Trilsbeek, Brian Verhoeven en Jamy de Man op de mat. Roel Jetten kon niet meedoen vanwege een blessure. Uiteindelijk wist Brian een gedeelde derde plaats te bemachtigen. Jamy en Kas werden vijfde in de poule.
Yvet Willems stond bij de dames -70 kg op de mat. De grootste damespoule en een vijfde plaats voor Yvet.
Bij de -73 waren het Remco en Sjoerd Klabbers, Jorn Poelman, Silas Sanders en Bjorn Molmans die in deze poule (de grootste bij de heren) om het eremetaal gingen strijden. Jorn won al zijn voorrondepartijen overtuigend met ippon en een foutje in de finale werd direct afgestraft door tegenstander Mark van de Sande. Om de tweede en derde plaats zette Jorn het echter recht en won met ippon voor sode-tsurikomi-goshi van Max Severijns. Remco werd in deze poule vijfde door o.a. Silas te verslaan.
Ook Thomas Jaspers kon vanwege een blessure zijn titel in de -81 kg niet verdedigen.

“SponsorKliks,

Hopelijk dat iedereen snel weer blessurevrij is!

Jorn Poelman heeft zich door deze prestatie geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap dat over twee weken in de Nijmeegse Jan Massinkhal plaats zal vinden (aanvang voor Jorn om 09:30 uur).

DK Junioren Roermond