Het is inmiddels een traditie. Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, de oliebollen er nog niet helemaal afgetraind, gaan we naar het Belgische Meeuwen-Gruitrode voor de Trofee van de Donderslag. Dit toernooi is elk jaar, ondanks de vele trainingsstages overal, toch goed bezet. Een mooie voorbereiding voor de toernooien die de komende weken op de planning staan.
Bij de heren -18 jaar strandden Bjorn Molmans (73) en Jamy de Man (66) in de voorronden. Kas Trilsbeek (66), Silas Sanders (73) en Roel Jetten (66) mochten allemaal vijf partijen draaien. Kas en Silas verloren er twee en eindigden op de vijfde en zevende plaats. Roel won vier partijen en moest alleen in de finale zijn meerdere erkennen in Jesse Krekelaar die met vooral tactisch judo (weinig punten zelf gemaakt) het toernooi won. Een goede tweede plaats voor Roel.
Yvet Willems (70) begon bij de dames +18 jaar haar toernooi met een verliespartij tegen een sterke (en lenige) Duitse. Via de herkansing mocht Yvet uiteindelijk om de derde plaats judoën. Haar tegenstander pakte het been en werd gediskwalificeerd. Een mooie derde plaats voor Yvet.

“SponsorKliks,

Bij de Jeugd Judo Competitie Limburg streden de -12 en -15 judoka’s van Judo Ryu Maasduinen. Bij de jongens -12 waren de teams wat gehavend omdat sommige kinderen op vakantie waren, maar de jongens streden en handhaafden zich op hun mat. Ook de meisjes -12 jaar draaiden leuke wedstrijden. Helaas voor Fleur, die vandaag aan de beurt was om maar één partijtje te draaien, had zij geen tegenstandster. Wel gewonnen, maar zonder te zweten.
De dames -15 draaiden samen met Gennep, ze deden hun best maar moesten hun meerdere erkennen in de anderen. Bij de heren -15 was het al maanden lang puzzelen. Uiteindelijk ‘moest’ Toon aankomen tot -55, Jesse en Ferry -50 en Dirk en Nikita mochten dan -46 draaien. Ook Jari en Daan (beiden 1e jaars -15 net als Ferry) hadden het ook lastig met respectievelijk 33 en 35 kg mochten zij in het team de -42 draaien.
Na vijf ronden hebben onze mannen een hoop geleerd! Op naar de volgende drie wedstrijddagen om nog veel meer ervaring op te doen!

Meeuwen 2014 & JJCL dag 2