160326_Sjoerd_Mark_budodag2016Zaterdag 26 maart gingen Sander en Sjoerd van Dijk, Franc Trilsbeek en Jorien van Beek naar Papendal voor de vierde Budodag van de Judo Bond Nederland. Franc moest zijn coachlicentie verlengen en net als Jorien volgde hij een aantal inspiratiesessies voor coaches, de een wat interessanter dan de ander.

“SponsorKliks,

160326_Sjoerd_budodagSjoerd volgde het -12 jaar programma (en papa Sander was daar natuurlijk bij voor de nodige foto’s) en kreeg daarbij een clinic van oud-Olympisch Kampioen Mark Huizinga en talent Frank de Wit, die als laatste jaars junior al in de strijd is voor een plaats op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro deze zomer.
Er werden een aantal worpen geoefend, ebi en een mooie (‘nieuwe’) techniek op de grond.

Helaas moesten Sander en Sjoerd wat eerder weg, waardoor het middagprogramma niet gevolgd kon worden. Maar een mooie ervaring voor Sjoerd en volgend jaar gaan er zeker meer JRM toppers deze dag volgen.

160326_Franc_Jorien_KimeIn de middag stonden Franc en Jorien op de mat voor Kime no Kata, onder leiding van Richard de Bijl en 2-voudig Europees Kampioenen Jasper van Wortel en Sander Stammers. Voor Franc een eerste ervaring met dit kata dat oorspronkelijk uit het jiu-jitsu komt. Voor Jorien een van de vijf kata die ze moet gaan laten zien bij haar 6e Dan examen.
Aansluitend werd nog een Masterclinic van oud-Olympische Kampioen Ole Bischof uit Duitsland gevolgd. Weer wat leuke dingen opgestoken, dus komende weken in de trainingen…

JRM bij Budodag 2016