160320_BeuningenZondag 20 maart streden 15 judoka van Judo Ryu Maasduinen (Bergen/Boxmeer) om de bekers in het Gelderse Beuningen. In de ochtend waren eerst de dames aan de beurt. Marijke Jetten (Nieuw Bergen, -15 jaar, -48) begon tegen Limburgs kampioen Lucker met een goede partij, maar helaas verloor ze deze. Vervolgens weet Marijke nog twee partijen in de herkansing te winnen, maar verliest de wedstrijd om brons, vierde plaats. Tamara Elbers (Wellerlooi, -18 jaar, -63) lijkt in haar eerste partij nog niet helemaal wakker en verliest. Gelukkig herpakt ze zich in de herkansingen en wint haar volgende partijen overtuigend en pakt het brons. Ook Yvet Willems (Holthees, Senioren, -78) neemt een bronzen beker mee naar huis.

“SponsorKliks,

Bij de jongste wedstrijdjongens verliest Sjoerd van Dijk (Nieuw Bergen, -10, -24) zijn eerste partij en wint vervolgens twee keer met ippon om helaas de wedstrijd om het brons te verliezen, een vierde plaats voor Sjoerd. Lars Janssen (Siebengewald, -10, -34) verliest doet hetzelfde, maar na twee winstpartijen strandt Lars in de herkansingen en wordt vijfde. In dezelfde poule weet Jesse Kamps (Afferden) zich te plaatsen voor de halve finale, maar vervolgens verliest hij twee keer en eindigt ook op de vijfde plaats. Ryan Hatami (Nieuw Bergen, -12, -42) weet zijn voorsprong in de eerste partij niet vast te houden en moet in de herkansing verder. Helaas wint hij daar ook geen partij.

Vervolgens zijn de heren -15 jaar aan de beurt. Robin Janssen (Siebengewald) is net overgestapt naar de -50 kg en komt vandaag nog echt kilo’s te kort. Sidney Houkes (Siebengewald, -38) komt snel met waza-ari achter, maar weet zijn kop erbij te houden en wint met ippon. Helaas verliest hij daarna twee keer. Ferry Giesbers (Nieuw Bergen, -66) wint zijn eerst partij maar verliest vervolgens kansloos van de Nederlands Kampioen. Ook in de herkansing kan hij geen potten breken.

Bij de heren -18 jaar zijn er twee poules -60 jaar. Helaas weten Jesse Giesbers (Nieuw Bergen) en Dirk Gijsberts (Nieuw Bergen) zich niet te mengen in de wedstrijden om de prijzen. Natuurlijk zitten ze samen in de poule en komen alleen andere Limburgse judoka tegen. Max Jetten (Nieuw Bergen) plaatst zich met goed judo voor de halve finale waar hij van de latere kampioen verliest. In de herkansing wint hij vervolgens alles overtuigend met ippon en pakt het brons.
Vandaag alleen Leon en Jorn Poelman uit Malden bij de -21 judoka. Leon (-66) moet alleen Hendriks voor zich laten en pakt met sterk judo het zilver. Jorn (-73) draait gewoon goed en probeert zijn partijen met verschillende worpen af te maken. Hij wordt overtuigend kampioen. Jammer genoeg moet zijn laatste tegenstander geblesseerd opgeven.

Vijf bekers in Beuningen voor JRM