160306_Marijke_3e_LKu18Bij het Limburgs Kampioenschap -18 jaar in Roermond streden onze JRM kanjers om een ticket voor het Nederlands Kampioenschap. Marijke Jetten (Nieuw Bergen) wachtte een zware taak in een sterke -48 kg poule. Ondanks twee verliespartijen weet zij toch een bronzen medaille in de wacht te slepen.
Tamara Elbers (Wellerlooi, -63 kg) mocht in de zwaarste damespoule opboksen tegen o.a. de nummer één van de nationale ranking. Met een verliespartij in de eerste ronde knokt Tamara zich via de herkansing terug naar de wedstrijd om de derde plek, maar hierin is Isufi helaas te sterk.

“SponsorKliks,

160306_Max_2e_LKu18Onze drie -60 kg mannen werden zoals gebruikelijk in het hoofdschema uit elkaar geplaatst. Jesse Giesbers (Nieuw Bergen) mag het direct opnemen tegen de latere kampioen. Hij biedt goed weerstand, maar wordt naar de herkansing verwezen. Hierin treft hij Dirk Gijsberts (Nieuw Bergen) die ook zijn eerste partij verloor. Beiden heren kennen elkaar door en door en dit keer is het Dirk die met 2 schouderworpen Jesse naar huis stuurt. Helaas verliest Dirk zijn volgende wedstrijd. Max Jetten (Nieuw Bergen) begint zijn toernooi met een prachtige ippon met Tai-otoshi. In de tweede ronde treft een kleine beweeglijke tegenstander en het duurt wat langer voordat ook Max vat op deze jongen krijgt en ippon maakt met Harai-goshi. De halve finale geeft Max zijn tegenstander nog geen minuut voordat hij met Ko-soto-gake wint. In de finale is Job Hanssen helaas te sterk, Max komt met twee yuko’s achter maar komt steeds beter in de wedstrijd. Een kleine onderbreking voor een bloedlip, even niet opletten en Hanssen kan alsnog ippon maken. Niettemin een prachtige zilveren medaille voor Max.

160306_Teamu18Max en Marijke hebben zich met het behalen van deze medailles geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap -18 jaar dat op zaterdag 09 april in Leek (Groningen) wordt gehouden.

DK -18 jaar: Max en Marijke Jetten naar NK in Leek