160228_Ferry_1eZondag 28 februari streden de JRM judoka -15 jaar (2002-2003-2004) om de Limburgse titels in Roermond. Een kleine groep JRM judoka had zich ingeschreven voor dit districtskampioenschap. Met de nieuwe trainingspakken viel deze groep weer op in de zaal, maar ook door de resultaten vielen de JRM judoka weer positief op!

“SponsorKliks,

160228_Robin_3eHelaas moest Sidney Houkes al voor het toernooi geblesseerd afhaken. Ferry Giesbers (Nieuw-Bergen) hoefde in de klasse -66 kg niet de mat op om Limburgs Kampioen te worden. Wel mocht hij nog een wedstrijd draaien tegen de +66 kampioen (die ook alleen was in zijn poule) welke hij met een houdgreep weet te winnen. Robin Janssen (-46, Siebengewald) had een beetje geluk met de loting in zijn eerste -15 jaar, na een vrijlot in de eerste ronde verloor hij helaas de halve finale. Met goede heupworpen won hij de wedstrijd om de derde plek en Robin neemt verrassend het brons mee naar huis. Marijke Jetten (Nieuw-Bergen) wilde wellicht iets te graag in de voetsporen van haar broers treden. Ze begon het kampioenschap met een verlies tegen de latere kampioen. Via de herkansingen weet ze zich te plaatsen voor de wedstrijd om brons. Een goed getimede worp werd echter op het laatste moment overgenomen, waardoor Marijke in een houdgreep kwam en met de vervelende vijfde plaats naar huis ging.

160228_DK-15_2016Robin en Ferry hebben zich met het behalen van deze medailles geplaatst voor het Nationaal Bondskampioenschap -15 jaar dat zaterdag 12 maart in Apeldoorn wordt gehouden.

DK -15: Ferry Giesbers Kampioen, Robin Janssen 3e