160227_Jens_1e_Fleur_3eMaar liefst 15 judoka van Judo Ryu Maasduinen stonden zaterdag 27 februari op de mat in Blerick voor de Interne Competitie. Zes van deze kanjers deden voor de eerste keer mee buiten de eigen dojo en voor Cas, Simon en Demi was het zelfs de eerste wedstrijd ooit.

“SponsorKliks,

160227_Enzo_1eBij de lichtgewichten mocht Sjoerd van Dijk (Nieuw-Bergen) als eerste de mat op. Nadat hij zijn eerste partij verloor, won hij alle volgende partijen en neemt het zilver mee naar huis. Demi Weijers (Well) doet voor de allereerste keer mee met een wedstrijd, is nagenoeg niet te werpen en wint een zilveren medaille. Ook Enzo Virgillito (Nieuw-Bergen) stond stevig op zijn benen, met vlijmscherpe schouderworpen wint hij al zijn wedstrijden en wordt kampioen.

160227_Lars_1eIn de tweede groep mag Cas van Soest (Well) tegen twee jaar oudere judoka strijden in zijn eerste wedstrijd. Hij gaat steeds beter judoën en pakt een mooie bronzen medaille. Ook Koen Smits (Nieuw-Bergen) is ingedeeld bij grote, oudere tegenstanders, maar ook hij weet een bronzen medaille te winnen. Lars Janssen (Siebengewald) laat zijn tegenstanders weer vliegen en wordt overtuigend kampioen. Volgende keer een niveau omhoog voor Lars. Ook Jesse Kamps (Afferden) mag weer tegen langere judoka knokken, na een nipt verlies in de eerste partij wint hij al zijn andere partijen en pakt het zilver.

160227_Finn_1eFinn van de Pol (Boxmeer) komt in zijn eerste partij snel op waza-ari achterstand, maar draait zijn tegenstander direct door in een ijzersterke houdgreep. Daarna wint hij ook zijn andere partijen en ook Finn is kampioen. Tijl van de Logt (Nieuw-Bergen) krijgt de eerste twee partijen nog geen grip op zijn tegenstander, maar de laatste partij weet hij te winnen en ook Tijl pakt het brons. 160227_Levi_1eLevi Winkelmolen (Bergen) is weer op medaillejacht en wint al zijn wedstrijden met ippon en pakt de gouden medaille. Ook Levi gaat volgende keer een niveau hoger judoën.

In de laatste groep weet Ryan Hatami (Nieuw-Bergen) een zilveren medaille te winnen. Jens Gommers (Rijkevoort/Boxmeer) pakt overtuigend de winst en neemt het goud mee naar huis. Hij verslaat onder andere Fleur Kamps (Afferden) die brons wint. Jens gaat volgende keer ook een niveau hoger judoën.

160227_Simon_1eAls laatste mogen David Taniljan en Simon van Rijen de mat op. David (Nieuw-Bergen) is na een paar jaar weer begonnen met judo en weet vandaag direct één partij te winnen en pakt brons. Simon (Nieuw-Bergen) is lang voor zijn leeftijd en weet daar al goed gebruik van te maken. Ondanks een bloedneus vlak voor zijn wedstrijden (spanning?) pakt hij de overwinning en wordt kampioen in zijn allereerste toernooi!

 

IC Judokan Blerick: 15 medailles voor onze JRM Kanjers!