160221_Wouw_Jesse1e_Lars3eZondag 21 februari reisden de judoka van regionale vereniging Judo Ryu Maasduinen uit Bergen en Boxmeer naar het West-Brabantse Wouw voor de Open kampioenschappen aldaar. Elk jaar een goed bezet toernooi, met voor Judo Ryu Maasduinen dit keer een kleine ploeg.
In de ochtend mochten de U10 judoka de mat op. Sjoerd van Dijk (-24, Nieuw-Bergen) wist met twee gewonnen partijen de zilveren trofee in de wacht te slepen. Lars Janssen (-30, Siebengewald) scoorde met een prachtige Uchi-mata hét punt van de dag. En met nog een prachtige overwinning wist hij een bronzen trofee mee naar huis te nemen. Ook Jesse Kamps (-34, Afferden) was op dreef en vandaag onverslaanbaar op de grond. Hij rolde al zijn tegenstanders op in ne-waza en de laatste partij won hij met een prachtige ‘flying’ Hiza-guruma. Open West-Brabants Kampioen!
In de middag slechts één deelnemer, Sidney Houkes (-38, Siebengewald). Hij doet aan veel toernooien mee om veel ervaring op te doen in de -15 jaar. Helaas vandaag geen winstpartijen, maar wel elke keer een beetje beter dan de week ervoor. Op naar het DK -15 van volgende week.

“SponsorKliks,

Jesse Kamps Open West Brabants Kampioen