Bij het Nederlands Kampioenschap voor Junioren op zaterdag 13 februari konden de judoka van Judo Ryu Maasduinen helaas niet om de podiumplaatsen meedoen. In de ochtend moest Tamara Elbers (-63) aan de slag. Zij weet helaas de partijen tegen Den Hartog en Oosterhuis niet te winnen.

“SponsorKliks,

Bij de heren mocht Max Jetten (-60) als eerste de mat op. Na verlies in de eerste ronde tegen Banen, weet Max in de herkansing een prachtige ippon met harai-goshi te scoren. Helaas verliest hij daarna weer.
Roel Jetten (-73), Jorn Poelman (-73) en Silas Sanders (-81) hadden alle drie de eerste ronde vrijgeloot. Jorn begint met een mooie seoi-nage ipponoverwinning, maar verliest daarna van de latere kampioen Meulensteen. In de herkansing is Veld te sterk. Roel staat zichtbaar met spanning op de mat en moet zijn meerdere erkennen in Van Honschoten. Ook in de herkansing komt hij niet aan zijn eigen judo toe helaas. Silas weet zijn eerste partij tegen Caria net niet te winnen, pakt in de herkansing nog een (simpele) winstpartij en verliest daarna van de te lange Krijvenaar.

NK Junioren