Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober stonden de Judo Ryu Maasduinen judoka’s op de mat in Sint Oedenrode. Op zaterdag waren eerst de -18, -21 en Senioren aan de beurt.
Cobus Iliadis op weg naar zijn tweede dan, wint ook twee partijen. Helaas gaat de finale verloren en zo ook de wedstrijd om de tweede plek. Een derde plaats voor Cobus, wiens tegenstanders allemaal geboren zijn nadat hij zelf met judo was gestopt.
Inmiddels zijn ook de dames -18, -21 en senioren gearriveerd. Djoeke Bouwmans draait niet haar beste toernooi, maar pakt met 2 winstpartijen toch de eerste plaats. Yvet Willems treft het weer eens met de loting en moet direct tegen de latere kampioen. In de herkansing wint ze echter twee partijen en pakt ook een derde plaats.
Bij de -60 kg was het Leon Poelman die na verlies in de eerste partij strandde in de herkansing. In de -66 kg is Judo Ryu Maasduinen altijd ruim vertegenwoordigd. Jamy de Man stond tot 10 seconden voor tijd ruim voor, maar door onervarenheid verloor hij. Ook Kas Trilsbeek verloor zijn eerste partij, in de herkansing herpakte hij zich en won 2x. Brian Verhoeven tekende ook voor twee winstpartijen. En Roel Jetten had zijn dag niet, hij wint voor zijn doen ‘slechts’ 2 partijen. Bij de -73 kg was Silas Sanders geblesseerd en moest Jorn Poelman de mat op. Hij wint twee partijen maar vecht in de laatste pot vooral tegen zichzelf en verliest.
In de middag moeten de heren en dames -15 jaar de mat op.
In de -46 kg: Dirk Gijsberts en Jesse Giesbers staan sterk maar winnen geen partijen. Max Jetten wint zijn eerst pot overtuigend en verliest daarna op één straf. In de herkansing is hij op weg naar winst, helaas grijpt Max een been en wordt gediskwalificeerd.
Tamara Elbers (-48 kg) treft Noa Hooi van wie ze (nog) niet kan winnen. Via de herkansing weet zij zich helaas niet terug te knokken tot het podium.
Demi Laumen (-36 kg) staat verrassend sterk op de mat! Zij verliest haar eerste partij, maar wint daarna alle partijen overtuigend waardoor ze een tweede plaats mee naar huis kan nemen.
Op zondag 27 oktober zijn het de jongere judoka’s die de mat op mogen.
Allereerst weet Jari Iliadis (-34) één partij te winnen en ging hij vorige keer nog binnen 10 seconden tegen een bruine band onderuit, nu duurde het de hele wedstrijd.
Marijke Jetten (-32) draaide haar laatste toernooi bij deze lichte (en kleine) dames, voor Marijke blijft het lastig als de tegenstanders kleiner zijn. Helaas pakt ze geen winstpartijen.
Ferry Giesbers (-46) weet nog twee partijen te winnen, helaas is het twee keer dezelfde judoka die Ferry een voet dwars zet op weg naar het podium.
Robin Janssen (-38) zet zijn goede lijn van Oss door en pakt in dit sterker bezette toernooi nu een mooie tweede plaats.
Cas Ebbers (-34) is de laatste judoka op de mat. Hij doet het hartstikke goed en weet een derde plaats mee terug te nemen naar Siebengewald. De mooie medaille van 10 cm doorsnede maakt verliespartijen altijd goed!
Eerste plaats
Djoeke Bouwmans (-63, senioren)
Tweede plaatsen
Demi Laumen (-36, -15 jaar)
Robin Janssen (-38, -10 jaar)
Derde plaatsen
Cobus Iliadis (-90, senioren)
Yvet Willems (-70, -21 jaar)
Cas Ebbers (-34, -08 jaar)
Klompentoernooi 2013