160131_LK-21team_websiteZondag 31 januari streden de -21 judoka van Judo Ryu Maasduinen om de titels bij het Limburgs Kampioenschap Junioren in Roermond. Voor het eerst presenteerde Judo Ryu Maasduinen zich in de nieuwe trainingspakken mogelijk gemaakt door De Vijf Elementen, Service Centrum Litjens en Young B.V.
Wellicht gaf de nieuwe sponsorkleding de judoka vleugels en speelde de loting ons dit keer wel in de kaart…maar JRM liet zich weer van haar beste kant zien.

“SponsorKliks,

Bij de dames -63 kg wist de 15-jarige Tamara Elbers zich met twee winstpartijen naar een bronzen medaille te knokken. Max Jetten (-60) had een vrijlot in de eerste partij, verloor de halve finale nipt en stelde het brons zeker door zijn dikke waza-ari voorsprong met succes te verdedigen. In de -66 kg kwamen Leon Poelman en Kas Trilsbeek beiden wat trainingsuren tekort, hierdoor maakte ze cruciale fouten waardoor ze op een vijfde plaats bleven steken. Ook Brian Verhoeven (-73) kon na de griep geen potten breken. In dezelfde poule plaatsten Jorn Poelman (3x winst) en Roel Jetten (2x winst) zich met technisch goed judo (en waar nodig tactisch sterk) voor de finale. Deze wordt met ippon in het voordeel van Roel beslist. Roel is hiermee kampioen van Limburg en Jorn tweede.
Als laatste ging Silas Sanders met de Limburgse titel aan de haal en hij volgt daarbij Thomas Jaspers op als nieuwe kampioen in de -81 kg.

Vijf startbewijzen NK
Tamara, Max, Roel, Jorn en Silas hebben zich met dit resultaat geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap dat op zaterdag 13 februari in de Jan Massinkhal in Nijmegen wordt gehouden.

LK Junioren (-21): Roel Jetten & Silas Sanders kampioen