Zaterdag 21 september werden de Limburgse Kampioenschappen bij de senioren gehouden. Na vier kampioenen vorig jaar, waren de ogen gericht op de Judo Ryu Maasduinen judoka. Helaas wist niet iedereen zich te plaatsen voor het Nationaal Kwalificatie Toernooi, kan gebeuren, maar altijd vervelend als de arbitrage daarin een grote rol heeft.
Fabian Elbers wist met 5 ippon zeges een tweede plaats te bemachtigen bij de heren -66 kg, alleen Edwin Peters was te sterk. Djoeke Bouwmans (-57) die pas haar tweede toernooi draaide na haar schouderblessure, zat nog niet lekker in het ritme en moest dit keer ook één verlies incasseren, Melanie Savelkoul was met een shido te ‘sterk’.
De 17 jarige Jorn Poelman deed het prima in de -73 kg, onbevangen, want niets te verliezen, moest hij zijn meerdere erkennen in latere kampioen Mike Korver. In de herkansingen stelde ook Jorn zijn plekje bij het Nationaal Kwalificatie Toernooi veilig. Als laatste plaatste Yvet Willems zich voor het NKT. Zij weet ook een bronzen medaille te halen bij de dames -70.

“SponsorKliks,

Thomas Jaspers greep net naast plaatsing. Hij moest meteen in de eerste ronde tegen Mistral Janssen, welke hij (zij het wellicht wat dubieus) verliest. In de herkansing is het uiteindelijk Arno Savelkoul die hem een plaats op het NKT afpakt. Het blijft vreemd dat het district Limburg de verliezers van de halve finales niet laat kruisen naar de andere kant van het herkansingsschema.

Oud JRM-judoka Rick Jaspers plaatst zich ook voor het NKT door in Midden-Nederland derde te worden in de -90 kg.

Fabian, Djoeke, Jorn en Yvet zullen zaterdag 05 oktober deelnemen aan het NKT in Eindhoven.

Limburgs Kampioenschap Senioren