Zaterdag 25 mei is het altijd leuke (beginners)toernooi in Lent. Franc en Jorien hadden dit keer 18 judoka meegenomen. Voor Franc terug naar zijn oude clubje, voor mij het toernooi waar het ooit begon. Alle judoka draaien minimaal drie partijen in kleine poules. Voor iedereen is er een oorkonde en de nummers 1,2,3 nemen ook een medaille mee naar huis.
In een gemoedelijke sfeer hebben we erg leuk en goed judo gezien!
Nik, Ryan, Cas, Peter en Fleur maakte hun eerste grotere toernooi buiten de club!

“SponsorKliks,

Als eerste mochten Niels Keijsers en Nik Willems de mat op, zij zaten in dezelfde poule. Helaas waren de tegenstanders wat verder, 4e en 5e. Ryan Hatami is niet van zijn stuk te brengen en gaat altijd door, hij is ook moeilijk te werpen en wist twee keer te winnen, derde! Cas Ebbers verloor de eerste partij van een sterke, grote jongen. Daarna wist hij al zijn partijen te winnen, tweede!

Daarna was de volgende groep aan de beurt. Peter Baartz mocht zelfs vijf keer judoën en elke wedstrijd ging het een beetje beter, 6e. Demi Laumen verloor de eerste partij, maar daarna stond ze op scherp en won haar beide andere partijen, tweede! Robin van Saarloos zat in een goed ingedeelde poule, hij won alle drie zijn partijen en werd kampioen!

In de derde groep mocht Fleur Dekker de mat op. Zij wist een partij overtuigend te winnen, de andere dames waren nog te sterk, derde! Jesse Giesbers en Dirk Gijsberts waren tegen twee veel zwaardere jongens ingedeeld. Dirk won van Jesse maar de rest werd verloren, 3e en 4e. Max Jetten zat eerst bij Dirk en Jesse, maar werd in een andere poule geplaatst. Hij draaide sterk, maar wist niets te winnen, 4e.

De vierde groep: Daan Dekker de mat op in een goede poule. Hij staat elk toernooi steeds beter op de mat, weet één partij te winnen, 4e. Jari Iliadis wint drie van zijn vijf partijen, maar komt helaas 2x onnodig in een houdgreep, toch derde!
Martijn Keijsers heeft een leuke vooruitgang doorgemaakt dit jaar, hij wint twee partijen en wordt derde! Tamara Elbers heeft een super dag, ze mag vier partijen draaien en wint ze allemaal met ippon, goed en technisch judo en wederom ijzersterk op de grond! Kampioen!

Ferry Giesbers en Wout Molmans zitten ook bij elkaar in de poule. Voor de jonge Wout was deze poule wat te sterk, vijfde. Ferry weet alle partijen voortijdig te beslissen en wordt kampioen! Marijke Jetten gaat elke week vooruit, wint twee partijen, maar wordt op punten uiteindelijk vijfde.

1e plaatsen
Robin van Saarloos
Ferry Giesbers
Tamara Elbers

2e plaatsen
Cas Ebbers
Demi Laumen

3e plaatsen
Ryan Hatami
Fleur Dekker
Dirk Gijsberts
Jari Iliadis
Martijn Keijsers

4e plaatsen
Niels Keijsers
Jesse Giesbers
Max Jetten
Daan Dekker

5e plaatsen
Nik Willems
Wout Molmans
Marijke Jetten

6e plaats
Peter Baartz

Lent 2013