Zoals elk jaar deed een grote groep Judo Ryu Maasduinen judoka mee met het sterke internationale toernooi in Mierlo. Met poules van veelal meer dan 32 deelnemers en veel medailisten op de verschillende NK’s, was het ook dit jaar weer ijzersterk bezet. Poules met meer dan 32 deelnemers werden gesplitst, maar dan moest je vaak toch nog 6-7 partijen draaien om een prachtige prijs te pakken.

“SponsorKliks,

Zaterdag 11 mei is Max Jetten (-42 -15 jaar) 5e geworden in een poule van 23 deelnemers. In zijn zegereeks moest o.a. Dirk Gijsberts het onderspit delven (hij wist ook één partij te winnen). Jesse Giesbers zat in de andere (zéér sterke) -42 kg poule en trof de latere nummer 2 en 3. Helaas geen winstpartijen voor Jesse. Robin Janssen (normaal -34, maar woog 34,4 -10 jaar) deed het goed in de +34 kg tegen VEEL zwaardere jongens en meisjes, hij wist één partij te winnen.
Robin van Saarloos (-46 kg -15 jaar) stond voor het eerst op een groot toernooi en heeft ervaring op kunnen doen.
Ferry Giesbers (-42 kg -12 jaar) moest tot 15:30u wachten voordat hij aan de beurt was en kon helaas niet in de buurt van het podium komen. Ook hij won één partij.

Zondag 12 mei mocht Tamara Elbers als eerste de mat op in de -15 -48 kg. Ze stond ijzersterk, maar moest helaas de winst net 2x aan haar tegenstandster laten. Yvet Willems (-70 / +18 jaar) gaf haar moeder een mooi Moederdagcadeau en wist met 2 winstpartijen een derde plaats te bemachtigen. Tevreden!

Bij de heren -18 jaar moest Brian afzeggen vanwege een blessure. Leon Poelman pakte één winstpartij, maar ook zijn poules was erg groot. Kas Trilsbeek, Jamy de Man en Roel Jetten draaiden in de -66 kg. Roel wist 2 partijen te winnen en werd zo vijfde.

Silas Sanders en Jorn Poelman stonden bij de heren -18 -73 kg. Silas wist al zijn partijen te winnen (met een beetje geluk in de finale), waarbij hij echt liet zien een nieuwe weg qua judo te hebben ingeslagen! Hij werd daarmee kampioen! Jorn vergiste zich in zijn tweede tegenstander, maar daarna werd 5x op rij in de herkansing gewonnen. Helaas, vermoeid van veel partijen achter elkaar, moest hij de wedstrijd om het brons met een blessure staken. Hopelijk voor Jorn valt het mee.

Eerste plaats
Silas Sanders

Derde plaats
Yvet Willems

Mierlo 2013