Zaterdag 06 april in alle vroegte wordt de reis gemaakt naar Emmen voor het Nederlands Kampioenschap voor judoka -18 jaar (geboren 1996-1997-1998). Roel Jetten mag om 08:00 uur wegen voor zijn laatste wedstrijden in de -60 kg categorie. Een zware loting, want Vince Raijmakers is de tegenstander in de eerste ronde. Raijmakers (die uiteindelijk zilver wint) heeft meerdere worpen nodig om Roel uiteindelijk (na diverse buik- en kontlandingen) met een Ko-uchi-gake op de rug te krijgen. In de herkansing is bij Roel de energie op. Tim Veenman uit het hoge Noorden weet Roel te verslaan. Als eerste jaars is Roel blij dat hij naar het NK mocht, maar er had wellicht wat meer ingezeten in de herkansingen.
Jorn Poelman (-73) treft in de eerste ronde de kampioen van Noord-Nederland Jan Reijntjes, een tegenstander die hij eerder nog niet heeft weten te verslaan. Hij verliest wederom. In de herkansing wint hij met een armklem. Helaas treft hij daarna medaille kanshebber Kevin Bakker, die in Bremen nog brons won, die te sterk is en Jorn naar huis stuurt (Bakker wint later het brons).
Silas Sanders (-73) staat aan de andere kant van het schema. Hij verliest echter zijn eerste partij van de latere nummer twee Tim Kuijpers.  In de herkansing volgt een overwinning met een prachtige O-uchi-gari. Een klein foutje in de volgende partij wordt echter afgestraft. En wetende dat er meer in zat vandaag, reist een teleurgestelde Silas terug naar het zuiden.

“SponsorKliks,

NK U18 2013