160110_Ferry_7e_EspoirZaterdag 9 en zondag 10 januari werden voor de 40e keer de Open Nederlandse Kampioenschappen gehouden in Eindhoven, het Espoirtoernooi. Op zaterdag mocht Max Jetten de mat op in de -18  jaar. Hij is de eerste ronde vrijgeloot en na 2 uur wachten, moet hij in een goede wedstrijd helaas afkloppen bij een armklem. Wachten op herkansing in zijn -60 kg poule met 93 deelnemers. Helaas weet zijn tegenstander niet de halve finale te halen en Max kan naar huis.

“SponsorKliks,

Zondag ondergaan Roel Jetten (-73, 69 deelnemers) en Silas Sanders (-81, 44 deelnemers) bij de junioren (-21) dezelfde route. Silas komt letterlijk vele kilo’s te kort tegen een sterke Zweed. En Roel weet zijn Zwitserse tegenstander nog met yuko te werpen, maar hij maakt de waza-ari achterstand daardoor niet goed. Jorn Poelman (-73) weet nog wel zijn eerste tegenstander uit Groot-Brittannië op de rug te krijgen, maar daarna verliest hij van een sterke Fransoos, maar ook deze judoka haalt de halve finale niet.
Bij de -15 jongens mocht Ferry Giesbers (-66 kg) de mat op. Met 15 deelnemers een relatief ‘kleine’ poule. De eerste partij verslaat Ferry overtuigend met ippon (uchi-mata) zijn Belgische tegenstander. In de kwartfinale is de latere Duitse kampioen Moller te sterk. In de herkansing werpt Ferry zijn Nederlandse opponent met o-soto-gari, maar daarna verliest Ferry van de stugge Van Dijk uit Twente. Een zevende plaats voor Ferry op dit grootste Nederlandse judotoernooi!

Dutch Open Espoirtoernooi; 7e plaats voor Ferry Giesbers