Zaterdag 23 maart hebben 9 judoka deelgenomen aan het internationale toernooi in Almelo. De echte toppers zaten in Bremen, maar als voorbereiding op het NK was dit een goed toernooi. Doelstelling voor de NK-gangers: lekker judoën en werpen met techniek. Alle gewichtsklassen werden eerst in poules ingedeeld, de nummer 1 en 2 mochten door naar een afvalsysteem. Veel wedstrijden per judoka dus.

“SponsorKliks,

Bij de dames -21 jaar was het Yvet Willems die het goud mee terug nam. Zij won haar drie partijen met goede scores! Dat Yvet vechtlust heeft, dat wisten we al, fijn dat het vandaag ook goed uitpakte in de partijen en mooie punten.

Bij de -18 jaar heren startten Jorn Poelman en Silas Sanders in de -73 kg. De groep was opgedeeld in 3 poules. Jorn wist met goed en gevarieerd judo al zijn partijen voortijdig met ippon te beslissen en moest alleen in de finale Sjoerd Dronkers, die een thuiswedstrijd draaide, voor zich laten, zilver voor Jorn. Silas Sanders strandde tegen Dronkers in de halve finale en vocht zich via de herkansingen en een extra (foutieve) partij terug tot een bronzen medaille. 9 partijen, 7 keer winst op ippon en 1x op yuko. Beide heren hebben een mooi laatste toernooi voor het NK gedraaid dat over 2 weken in Emmen wordt gehouden.

Roel Jetten en Jamy de Man hadden beiden hun dag niet, na ziekte afgelopen week, Roel wist nog één partij te winnen.

Leon Poelman draaide uitstekend in de -55 kg, maar kwam helaas ondanks 2 sterke winstpartijen niet in de buurt van het podium

Sjoerd Klabbers was als laatste aan de beurt in de -73 kg bij de -21 jaar. Hij won één partij en (met een beetje mazzel) hij heeft eindelijk zijn danpunten bij elkaar.

In de ochtend waren het de -15 jongens die de mat op mochten.
Dirk Gijsberts en Jesse Giesbers stonden wederom in de -42 kg. Beiden wisten één partij te winnen, maar omdat in Dirk’s poule 3 jongens gelijk eindigden, mocht hij toch door.

Yvet kampioen in Almelo