160104_Silas_1e_GilzeZondag 03 januari, na twee weken gas teruggenomen te hebben, gingen een drietal judoka naar het toernooi in Gilze. Veel judoka gebruiken deze wedstrijd als voorbereiding op de Open Nederlandse Kampioenschappen die volgende week worden gehouden in Eindhoven. Als eerste ging Toon Megens (Heukelom, -66, -18 jaar) de mat op. Hij stond vandaag stevig op zijn benen, maar raakte geblesseerd toen zijn tegenstander een worp verkeerd inzette. Beterschap Toon!
Bij de heren -21 jaar was Silas Sanders (Nieuw Bergen, -81) vooral gekomen om wat technieken uit te proberen. Helaas wilde zijn tegenstanders niet elke keer meewerken, dus nog niet alles kwam uit de verve, maar met drie overwinningen pakt Silas de gouden trofee en gaat met een tevreden gevoel naar huis.
Als laatste mag Sidney Houkes (-15, -38) de mat op. Elk toernooi een stapje vooruit en vandaag wist Sidney met twee prachtige heupworpen zijn eerste wedstrijd in de -15 te winnen. Helaas kwam hij nog niet in de buurt van het podium.
Maandag mag iedereen weer naar school en gaan de judolessen weer van start volgens het normale lesrooster.

“SponsorKliks,

Silas Sanders eerste JRM kampioen van 2016!