Ons U18 team trok naar Roermond voor de Limburgse Kampioenschappen U18 jaar (geboren 1996 t/m 1998).
Van tevoren had coach Jorien van Beek ingezet op minimaal drie medailles. Dit werden er vier en drie plaatsen voor het NK u18 dat op zaterdag 06 april in Emmen wordt gehouden.

“SponsorKliks,

Jorn Poelman (1996, -73) mocht meteen van start. Hij gleed letterlijk uit, waardoor hij verrassend verloor. Een lange weg via de herkansingen en het geluk dat zijn tegenstander ook nog een partij verloor, maakt dat Jorn toch nog om zilver mag judoën en een NK ticket. zilver
Silas Sanders (1997, -73) heeft het wat ‘makkelijker’. Hij wint zijn eerste twee partijen gemakkelijk. De eerste omdat zijn tegenstander een bloedneus krijgt die niet wilt stoppen. En de halve finale met een veeg.
De finale is snel beslist met een goede o-uchi-gari, nadat al waza-ari en yuko gescoord was met tai-otoshi. LIMBURGS KAMPIOEN! voor Silas de eerste keer.

Bij de -60 kg hadden we drie troeven in handen. Roel Jetten (1998) weet zijn eerste partij te winnen, omdat zijn tegenstander de benen pakt. Roel is echter op stoom! Hij wint alle vier partijen op rij met Ippon! LIMBURGS KAMPIOEN!
Ondertussen zijn Jamy de Man (1997) en Brian Verhoeven (1998, wel met één winstpartij) uitgeschakeld.

Leon Poelman (1998, -55 kg) weet zijn eerste partij te winnen. Helaas verliest Leon daarna, maar wint zijn derde partij met yuko. Helaas ook met pijn in de nek en de vierde partij moet hij gewonnen geven.

Kas Trilsbeek (1998, -66 kg) komt ook in de buurt van het podium. Nadat hij zijn eerste partij op één shido verliest (beiden waza-ari gescoord), wint hij twee partijen in de herkansing overtuigend!
Helaas wordt de wedstrijd om de derde plaats verloren, vanuit ne-waza wordt er weer staand doorgedraaid en gescoord. Verwarring bij Kas en helaas geen medaille.

2 Limburgse Kampioenen!