151212_NK_Teams_18Zaterdag 12 december streden de teams -18 jaar om de nationale titel in Almelo. Voor de vijfde keer was Judo Ryu Maasduinen van de partij met eigen judoka. Daar mogen we best trots op zijn in het geweld van vele samengestelde teams!
De eerste ronde waren de heren vrijgeloot. In de tweede ronde wachtte het sterke Haaglanden. Deze judoka waren eigenlijk allemaal telkens net een stapje sneller. Omdat Dirk helaas te zwaar was en Mike thuis in bed lag met de griep, moesten Max, Leon, Brian en Roel de klus klaren. Max draaide sterk, maar wist de partij niet naar zich toe te halen. Leon, met te weinig trainingsuren in de benen, kon geen partij bieden. Brian kreeg een discutabele waza-ari mee, maar scoorde vervolgens zelf ook nog een waza-ari en won zijn partij. Roel moest aantreden tegen Raymon de Vos (de nummer 2 van Nederland in de -81) en kon ook zijn partij niet winnen.
151212_NK_Teams_18_teambesprekingIn de herkansing volgde wederom een vrijloting om vervolgens met 7-0 van De Korte (Hoogvliet) te verliezen. Omdat we niets meer te verliezen hadden, mochten de Jesse, Toon en Kas nu een wedstrijd draaien en schoof Brian door naar de -81 en Roel mocht met zijn 75 kg aantreden tegen een boomlange jongen van zo’n 100 kg.
Een mooie ervaring voor deze veelal onervaren judoka. Met opgeheven hoofd konden we dan ook huiswaarts gaan!

“SponsorKliks,

NK Teams -18 jaar: Met eigen kweek een mooie ervaring!