151122_Robin_1e_LKu12Op zondag 22 november gingen de u8, u10 en u12 judoka naar Roermond voor de Limburgse Kampioenschappen. Als eerste mocht Robin Janssen (-46, Siebengewald) de mat betreden voor zijn laatste Limburgse Kampioenschap zonder nationaal vervolg, volgend jaar de grote stap naar de -15 jaar. Hij was erop gebrand om daarom ook eerste te worden. En met drie sterke overwinningen pakte hij daadwerkelijk de Limburgse Titel.
Na de middag mogen de -8 en -10 judoka de mat op. Deze kanjers promoveerden vorige week nog bij de JJCL naar poule 1, maar nu moesten ze individueel aan de slag. Voor Sjoerd van Dijk (-8, -24, Nieuw Bergen), Lars Janssen (-10, -30, Siebengewald) en Levi Winkelmolen (-10, -30, Bergen) betekende dit enorm grote poules (meer dan twintig deelnemers). Sjoerd wist één partij te winnen in zijn poule. Lars en Levi moesten beiden eerst door een poule van zes te komen. Dat deden ze met glans. Met 4 ipponoverwinningen plaatsten beide jongens zich voor de kruisfinales. Helaas verloren ze daarin de eerste partij, waardoor zowel Levi als Lars vijfde van Limburg zijn geworden.
Jesse Kamps (-8, -34, Afferden) had meer ‘geluk’ met slechts één tegenstander en hij moest natuurlijk zijn titel verdedigen. Dat lukte na drie partijen te hebben gejudood, werd ook Jesse Limburgs Kampioen.
Ook Ryan Hatami (-10, -38, Nieuw Bergen) had een sterke poule. Na twee winstpartijen en twee verliespartijen weet Ryan de bronzen medaille mee naar huis te nemen.
Als laatste mocht Cas Ebbers (-10, +42, Siebengewald) de mat op voor zijn laatste Limburgse Kampioenschap. In deze poule met jongens die allemaal een kop groter zijn, weet Cas twee partijen te winnen. Op punten wordt hij echter slechts gedeeld derde, maar wat is hij trots op deze bronzen medaille.

“SponsorKliks,

Trots op deze JRM-kanjers! De toekomst van de vereniging!
151122_LK_u8u10u12

Twee Limburgse Kampioenen bij JRM!