Zaterdag 02 februari trokken de -18 jaar judoka naar Vlaardingen voor het jaarlijkse toernooi. Voor de 1998-ers een volgende kans om zich verder te ontwikkelen in hun nieuwe gewichtsklasse. Roel Jetten is hierin op dit moment het meest succesvol. Hij weet drie partijen voortijdig te beslissen, waaronder er één tegen Kas. Ook Jamy wint een partij, maar Brian, Kas en Leon helaas niet.
Jorn Poelman weet in de -73 kg zijn eerste drie partijen met vol punt te winnen. In de halve finale verliest hij van Mauk Moerman (Goes), maar door nog een keer winst op ippon plaatst hij zich voor de finalepoule.
Silas Sanders heeft vandaag een vrachtwagen mazzel meegenomen. In de eerste ronde is hij vrijgeloot, zijn tweede tegenstander komt niet opdagen. Vervolgens wint hij van Sjoerd Dronkers (Thag) die Hansoku-make krijgt. In de halve finale is Tim Kuijpers (Yushi) te sterk. Door winst in de herkansing met armklem plaatst ook hij zich voor de finalepoule.
In een onderling duel met Jorn trekt Silas met tactisch (?) judo aan het langste end, hij neemt Jorn’s aanvallen 2x met succes over. Een derde plaats voor Silas.

“SponsorKliks,

Op de Open Belgische Kampioenschappen voor dames in Arlon, zondag 03 februari, kan Djoeke zich niet voor de finalepoule plaatsen. Ze verliest van de Britse Juniorenkampioen David (2013), de Franse nummer 3 junioren van vorig jaar en een Italiaanse dame.

Vlaardingen & Arlon