Zaterdag 26 januari hebben 6 judoka van Judo Ryu Maasduinen deelgenomen aan het DK Junioren (U21) in Roermond. Sinds dit seizoen is het niet meer U20, maar U21.
Thomas Jaspers startte in de -81 kg poule. Hij had maar drie tegenstanders en wist al zijn partijen voortijdig met ippon te beslissen. Wederom Limburgs Kampioen!

“SponsorKliks,

Bij de dames mocht Yvet Willems (Holthees, 1994) laten zien dat ze op goede weg terug is. Overtuigend wint ze haar eerste twee partijen met ippon.
Helaas gaat de laatste wedstrijd tegen Valerie Paulis verloren. Maar een tweede plaats, dus na jaren blessureleed eindelijk weer een NK voor Yvet!!

Sjoerd Klabbers, Remco Klabbers, en Jorn Poelman startten in de -73 kg poule. Sjoerd en Remco wisten helaas geen partijen te winnen, het verschil tussen de “echte” wedstrijdjudoka en de rest is bij de U21 wel groo. Jorn, die dit toernooi gebruikte als oefening voor het DK U18, won zijn eerste partij, maar verloor daarna van de latere nummer 2 Mike Korver.
Vervolgens wist hij Sjoerd te verslaan in de herkansing, maar hij verloor van Jaap van Doorn die een ronde eerder Remco versloeg.

In de -66 kg was het Fabian Elbers met voor de 2e keer zijn laatste jaar als junior, wist zich nét niet voor het NK te plaatsen. Hij won zijn eerste twee partijen overtuigend met prachtige scores. Daarna was het Edwin Peters die Fabian toch afkloppen dwong in een omstrengeling. In de herkansing weet Fabian nog één partij te winnen, maar omdat Edwin de finale verliest is de kans op het NK verkeken. Fabian verliest nog van Mitch Zeelen en wordt uiteindelijk gedeeld derde.

DK Junioren U21