Zondag 25 oktober streden de -15, -18, -21 en senioren om de prijzen in Sint Oedenrode. In de ochtend wist Jorn Poelman (-73, Malden) al zijn partijen overtuigend te winnen en wordt makkelijk kampioen. Yvet Willems (-78, Holthees) pakte weer een van haar vele bronzen medailles met voor haar gevoel matig judo. Silas Sanders (-81, Nieuw Bergen) was op dreef in zijn nieuwe (?) gewichtsklasse. Twee winstpartijen brengen hem in de finale, deze verliest hij, maar de wedstrijd om de tweede en derde plaats gaat naar Silas en hij pakt dus het zilver.

“SponsorKliks,

 

Bij de heren -18 wisten Roel Jetten (-81, Nieuw Bergen) en Max Jetten (-60, Nieuw Bergen) net niet het podium te bereiken. Met goed judo, Max had zelfs 10 partijen vandaag met de dancompetitie erbij, werden beide heren nipt vierde, een ondankbare plaats. Brian Verhoeven (-73, Siebengewald), Kas Trilsbeek (-73, Nieuw Bergen), Toon Megens (-66, Heukelom), Dirk Gijsberts (-60, Nieuw Bergen), Jesse Giesbers (-60, Nieuw Bergen) draaiden goed, met enkele winstpartijen, maar wisten niet in de buurt van het podium te komen. De jonge jongens konden bij de danpuntencompetitie nog mooi wat extra wedstrijden maken en dus meer ervaring opdoen.

151025_Silas_2e

De heren -15 stonden goed te draaien, al maakte Ferry Giesbers (-66, Nieuw Bergen) wel een grote fout in zijn eerste partij, wat hem een medaille kostte. Via de herkansing weet Ferry net geen medaille te pakken, vierde. Sidney Houkes (-34, Siebengewald) mocht vier partijen draaien en weet een bronzen medaille mee naar huis te nemen. Ook Mike Jacobs (+66, Nieuw Bergen) doet het fantastisch, met zijn vliegende Sasae is hij een schrik voor zijn tegenstanders. Uiteindelijk zijn twee meer ervaren judoka hem de baas en wordt ook Mike vierde.

Als laatste komt Marijke Jetten (-48, Nieuw Bergen) de mat op bij de dames -15 jaar, met één winstpartij en goed judo is ze zelf tevreden, al had er zeker nog wat meer ingezeten. Tamara Elbers genoot van een weekend rust om blessurevrij te worden.

Sint Oedenrode dag 2: 1x goud, 1x zilver, 2x brons