Op zondag 20 januari gingen 9 judoka naar Gemert voor het toernooi van de judoclub daar. Nog een keertje U17 en U20, dus voor de 1998 judoka, dit keer geen kwelgeesten uit 1996. In de ochtend waren het de U17 en U20 judoka die weer een hoop ervaring opdeden.

“SponsorKliks,

Roel Jetten draaide ijzersterk in de U17 jaar, -60 kg poule, hij won twee partijen met ippon, om vervolgens op beslissing van Max Wurth (Mahorokan) te verliezen. In de herkansing won Roel weer twee partijen om vervolgens om de tweede/derde plaats weer tegen Max te komen. Dit keer weet Roel in de Golden Score Wurth met een ippon te verslaan. Tweede! Kas Trilsbeek (-66) en Brian Verhoeven (-60) konden helaas niet op het podium komen.
Sjoerd Klabbers (-73, -20) deed ervaring op voor het DK U21 van komend weekend. Hij wist 3 partijen te winnen en verloor helaas om de bronzen medaille.

Max Jetten, Dirk Gijsberts en Jesse Giesbers startten alle drie in de -42 kg bij de -15 jongens. Ze stonden sterk, maar kwamen niet bij het podium in de buurt. Ook Tamara Elbers (-15, -48) kwam in haar nieuwe gewichtsklasse niet tot winst helaas. Ferry Giesbers (-12, -42 kg) won zijn eerste twee partijen gemakkelijk. Daarna verloor hij twee partijen en moest Ferry genoegen nemen met een vijfde plek.
We hebben nog veel werk te verzetten, de -18 moet meer met de pakking leren werken, terwijl de -15 jongens en meiden wat meer mogen gaan knokken.

Gemert