De jaarlijkse start is altijd in Meeuwen, voor de 1998 groep de zware overstap naar de nieuwe leeftijdsklasse U18 jaar. Daar zijn zij de jongsten 1996 – 1997 – 1998.
Met veel ervaring, maar helaas maar één partij later, mochten Brian Verhoeven (-60), Roel Jetten (-60), Jamy de Man (-60) en Kas Trilsbeek (-66) terug naar Bergen.
Brian kreeg het echter wel voor mekaar om zelf 6x te scoren in de partij (5x yuko, 1x waza-ari), maar hij verloor alsnog.

“SponsorKliks,

In België is het bij veel toernooien zo, dat als je alleen herkansing krijgt als jouw tegenstander de halve finale (dubbele herkansing) of de finale (enkele herkansing) haalt. Het laatste was vandaag het geval.

Silas Sanders en Jorn Poelman startten beiden sterk in de -73 kg. Al had Silas wel de Golden Score + vlaggetjes nodig.
Jorn won vervolgens al zijn partijen tot de finale met mooie Morote-seoi-nages. De sterke Duitse Möller won van Silas in de tweede ronde, maar ook hij bereikte de finale. Deze won hij van Jorn.
Silas kreeg dus een herkansing en wist met twee winstpartijen de derde plaats mee naar huis te nemen.

 

In de andere zaal waren inmiddels de dames +18 jaar gestart. Yvet mocht meteen tegen een beer starten en verloor, geen herkansing.
Djoeke, voor de gelegenheid weer -63 kg, won haar eerste twee partijen overtuigend. De finale was geen mooie wedstrijd, maar de lastige Waalse Castineax werd met waza-ari verslagen.
Kampioen en een judopak rijker! Ook is Djoeke gevraagd om in de Duitse Oberliga mee te gaan draaien, dat zal veel ervaring opleveren en mogelijk een opstapje naar Regional liga of Bundes liga, waarin je zelfs met judo wat geld kan verdienen.

1e plaats
Djoeke Bouwmans
2e plaats
Jorn Poelman
3e plaats
Silas Sanders

JJCL
Bij de JJCL, dit keer begeleid door Franc Trilsbeek, Rick Verhoeven en Fenne Trilsbeek, draaiden de -12 jongens weer sterke partijen.
Vanwege de vakantie waren helaas niet alle teams compleet. Maar desondanks wist het eerste team terug te promoveren naar mat 3.
Elke keer een stapje vooruit!
Het tweede team draaide ook erg goed, maar wisten helaas niet te winnen. Zij hebben weer een hoop ervaring opgedaan! Super!
Bijna alle judoka wisten ook minimaal één wedstrijd te winnen!

Team 1: Rick Schelbergen, Robin Janssen, Dennis Olislagers, Ferry Giesbers
Team 2: Niels Keijsers, Daan Dekkers, Martijn Keijsers, Wout Molmans

Meeuwen & JJCL