?

Zaterdag 24 oktober gingen jongere wedstrijdjudoka naar het Klompentoernooi in Sint Oedenrode. Dit jaar gaan zij naar JRM Cup en IC ook wat grotere toernooien draaien. Allereerst moest Robin Janssen in de -12 jaar -46 van start. Robin weet twee partijen met ippon te winnen en het verschil met zijn tegenstanders lijkt kleiner te worden. De halve finale wordt op beslissing verloren en om de 3e plaats komt Robin in de laatste 10 seconden helaas in een muurvaste houdgreep.

“SponsorKliks,

?

Bij de -10 jaar staan Lars Janssen, Levi Winkelmolen en Ryan Hatami op de mat. Ryan verliest zijn beide partijen helaas, we zullen nog wat aan de snelheid van de worpen moeten gaan werken. Levi weet na een achterstand van 3 yuko’s toch nog één partij met waza-ari te winnen. Lars overtreft zijn verwachtingen en weet met twee goede overwinningen de finale te bereiken. Deze verliest hij nipt, maar de wedstrijd om de 2e en 3e plaats laat hij niet door zijn vingers glippen, een zilveren medaille voor Lars.
De jongens -8 jaar waren als laatste aan de beurt. Sjoerd van Dijk keek vooral zijn ogen uit en genoot van ‘het grote toernooi’, hij kon helaas geen partij winnen. Jesse Kamps was weer op dreef. In zijn eerste partij was hij zo enthousiast met Tani-otoshi bezig, dat hij vergat dat hij die als overname moet maken waardoor hij in een houdgreep kwam. Daarna wist hij de worp wel nog 4 keer goed uit te voeren en één O-goshi. Hierdoor werd hij uiteindelijk in zijn poule op punten toch kampioen!

Sint Oedenrode dag 1: 1x goud, 1x zilver