Erik Stroeken ging zaterdag 01 december als coach met vier judoka richting het jaarlijkse Euregio Maas-Rhein Turnier van TSV Hertha Walheim. Allereerst mochten Silas Sanders en Roel Jetten de mat op in de U16 jaar.
Roel begon in de -60 kg met een snelle overwinning en verloor daarna. In zijn laatste partij domineerde hij volledig, maar zoals het wel vaker gaat, op Hantei (beslissing met vlaggetjes) verlies je in Duitsland altijd van een Duitser.
Silas draaide zijn eerste toernooi in de -73 kg (al had hij met zijn 66,6 makkelijk -66 kunnen draaien). Dit ging erg goed. Hij won drie partijen op rij, maar moest helaas in de finale de sterke Duitser Wenzel voor laten gaan.

“SponsorKliks,

Daarna was het de beurt aan Thomas Jaspers (-81, U19). Ook hij won al zijn partijen en kwam in de finale op voorsprong. Als een echte Japanner, bleef Thomas echter zoeken naar de Ippon, waardoor hij overgenomen werd en de winst aan zijn tegenstander moest laten. Jammer, maar even weer op scherp gezet, met het oog op het nieuwe seizoen!! Yvet Willems (-70, U19) verloor beide partijen.

Aachen: 2x zilver