151002_JoSAfferdenNa een super succesvolle pilot in Wellerlooi en één proefles in Afferden in het schooljaar 2014-2015 ging vrijdag 02 oktober eindelijk ons Judo op School project officieel van start op ‘t Diekske in Afferden. Judo is een prachtige basis voor vele andere sporten. Kinderen komen steviger in hun eigen schoenen te staan, ze worden weerbaarder, leren omgaan met winst en verlies, samenwerken en valbreken. Dit laatste kan op latere leeftijd blessures voorkomen. Zo krijgen bijvoorbeeld alle jeugdspelers van Ajax naast voetbal ook turn- en judolessen. Een breder scala van motorische vaardigheden, maakt een betere sporter op latere leeftijd! Het kan het verschil maken tussen talentvol zijn en een topsporter worden.
Vorig jaar heeft Judo Ryu Maasduinen een SportImpuls ontvangen van ZonMw en een cheque van de Rabobank. Dit heeft ons de mogelijkheid gegeven tot de aanschaf van 80 m2 puzzelmatten, voldoende judopakken en een aanhangwagen. Hierdoor kunnen we op de scholen van de gemeenten Bergen en Boxmeer maatwerk bieden met Judo op School. Bijvoorbeeld vier weken judo in de gymles, een aantal weken judo aansluitend aan school in de gymzaal van school en vervolgens nog twee lessen in de dojo van Judo Ryu Maasduinen. De lessen worden gegeven door tweede Dan en judoleraar A in opleiding Yvet Willems (en waar nodig 2e Dan judoleraar A Franc Trilsbeek of 5e Dan judoleraar B Jorien van Beek).

“SponsorKliks,

Scholen die interesse hebben kunnen informatie opvragen via info@judoryumaasduinen.nl voor een maatwerk Judo op School project. In principe kunnen we tot acht scholen per jaar van een mooie ervaring voorzien.

We zoeken nog sponsoren voor het Judo op School project. Zodat we in de toekomst dezelfde service aan de scholen kunnen blijven bieden. U kunt bijvoorbeeld met de naam en logo van uw bedrijf op de aanhangwagen komen te staan of de judopakken van uw logo laten voorzien. Informeer via sponsor@judoryumaasduinen.nl naar de mogelijkheden voor u!

Judo op School van start op ‘t Diekske in Afferden