Zondag 18 november stond het jaarlijkse toernooi van Derkssport Wijchen op het programma met 20 deelnemers van Judo Ryu Maasduinen. In de ochtend won Robin Janssen twee partijen, maar Ferry Giesbers had de JJCL nog in de benen en verloor twee keer.
Daarna waren het de lichte -15 heren en de dames -12/-15 jaar die de mat op gingen.
Tamara Elbers won twee partijen en verloor er twee, Marijke Jetten won één partij en Demi Laumen kwam met twee winstpartijen in dezelfde poule tot de finale. Deze ging helaas verloren en daarna ook de wedstrijd om 2e/3e plaats.
De heren -15 -42 kg stonden goed te judoën, maar zowel Max Jetten, Jesse Giesbers en Dirk Gijsberts konden net niet winnen. Jelke Hermsen -15 -46 kg draaide ook ijzersterk helaas zonder winst.

“SponsorKliks,

In de middag liep het onder leiding van Chris en Franc wat beter met de meer ervaren judoka. Thomas Jaspers won in 20 seconden van voormalig NL kampioen Boyd Derks uit Wijchen met een prachtige o-uchi-gari. Zijn broer Rick had maar twee wedstrijden en won beiden met o-soto-gari. Silas Sanders begon meteen ijzersterk en won vier partijen op rij.
Drie kampioenen!

 

Jorn Poelman won vier partijen en verloor van Thomas ten Heuvel (Theo Meijer) die vandaag -73 draaide.
Ook Fabian Elbers won al zijn partijen tot de finale en verloor deze van Antoin Binnenhei (Theo Meijer).
Roel Jetten wist nog een derde plaats te bemachtigen.

Leon Poelman won twee partijen en ook Sjoerd Klabbers pakte weer wat punten voor de 1e Dan. Kas Trilsbeek, Jamy de Man en Brian Verhoeven scoorden helaas niet.

1e plaatsen
Thomas Jaspers
Rick Jaspers
Silas Sanders

2e plaatsen
Jorn Poelman
Fabian Elbers

3e plaatsen
Demi Laumen
Roel Jetten

7 bekers in Wijchen