Zaterdag 20 oktober nam Djoeke Bouwmans (-57) deel aan de Nederlandse kampioenschappen in Rotterdam. De eerste jaars senior werd vorig jaar al vijfde op het NK en ging deze dag voor een medaille. In de eerste ronde was het Sanne Verhagen die met een mooie schouderworp, waza-ari, Djoeke naar de herkansingen verwees. Daarin werd overtuigend gewonnen van Lisa Ham (houdgreep) en Mandy Tjokroatmo (O-uchi-gari). Helaas ging de strijd om het brons verloren door twee (onnodige) straffen tegen Floortje Stoop. Een vijfde plek.

“SponsorKliks,

Op zondag mocht eerste jaars junior Thomas Jaspers (-81) meedoen met de grote jongens. In zijn eerste partij was het voormalig juniorenkampioen Justus Miltenburg die Thomas versloeg, maar niet zomaar en wellicht zelfs onterecht. Thomas had de overhand en maakte drie mooie scores (een dikke waza-ari en 2 yuko’s), maar twee momenten van concentratie verlies betekende ook twee scores voor Miltenburg.
In de herkansing wist Thomas te winnen van Arno Savelkoul, die op het LK en NKT ook al aan de kant werd gezet. De wedstrijd erna is het wederom Miltenburg die Thomas een voet dwars zet. Zevende bij de senioren, niet slecht voor een 17 jarige in de -81 kg categorie. Maar wel zuur als je weet dat er meer in had gezeten.

NK Senioren