Zaterdag 06 oktober hebben vijf judoka deelgenomen aan het Nationaal Kwalificatie Toernooi in Eindhoven.
Hiervoor hadden zes JRM judoka zich geplaatst, maar de geblesseerde Rick Jaspers bleek te licht en mocht niet meedoen.
De zeventien jarige Thomas Jaspers (-81) verloor in de tweede ronde van routinier Lex Niekoop (v.d. Pol), een klein moment van concentratieverlies wordt bij de senioren gelijk afgestraft. In de herkansing werden achtereenvolgens Klein (armklem), Menno Kok (Nijmegen, met O-soto-gari), Rick Nieters (O-goshi) en Arno Savelkoul (Hercules, 2 yuko’s) gewonnen. De wedstrijd om de derde plaats hoefde Thomas de mat niet op, zijn tegenstander Berkhout (Kenamju) kreeg in de halve finale een Hansokumake. Brons voor Thomas, maar geen medaille, want daar doen ze bij het NKT niet aan. De prijs is het NK!
Djoeke Bouwmans (-57) heeft zich weten te plaatsen voor het NK Senioren, door zesde te worden. In de tweede ronde werd gewonnen van Michelle Mensonides (Kenamju), maar vervolgens verloor Djoeke van EK-ganger Floor Stoop (Budokan). In de herkansing werd gewonnen van Selena Raats (Nijmegen) en Nikki Pluymaekers (Maastricht). Maar vervolgens verloor Djoeke om de derde plaats van voormalig Nederlands Kampioen Mandy Tjokroatmo (Budokan) met een yuko. De wedstrijd om 5e/6e plaats verloor Djoeke wederom.
Yvet Willems deed in de -70 kg de broodnodige ervaring op. Dit niveau is nog te hoog gegrepen, maar ze stond er wel!
Ook Fabian Elbers kon geen potten breken in de -66 kg. Hij staat goed te judoën, maar is nog wat te lief met vastpakken.
Roy Timmers (-100) had net een weekje Ardennen achter de rug met school. Hij is duidelijk nog op zoek naar een goede balans tussen school en judo. Hij weet nog één partij te winnen, maar verliest de rest.
3e plaats
Thomas Jaspers (Eindhoven, 1995, -81) 5 winst, 1 verlies
Geplaatst voor het NK op zaterdag 20 oktober in Rotterdam: Djoeke Bouwmans -57 | wedstrijden vanaf 13:00 uur
Geplaatst voor het NK op 21 oktober in Rotterdam: Thomas Jaspers -81 | wedstrijden vanaf 10:00 uur
NKT: 2 plaatsen NK Senioren!