?

Zondag 13 september streden de judoka van de A en B selectie van regionale judovereniging Judo Ryu Maasduinen uit Bergen en Boxmeer om de medailles in Oss. De eerste wedstrijd van wat weer een mooi en lang judoseizoen mag gaan worden.
Tamara Elbers (Wellerlooi, -63 kg) begon het seizoen goed met een yuko overwinning, daarna moest ze haar meerdere erkennen in voormalig Nederlands Kampioen v.d. Veerdonk. Ook de derde partij ging verloren, maar in de laatste wedstrijd draait ze uit een sankaku en heeft haar tegenstandster direct in een ijzersterke houdgreep. Een derde plaats voor Tamara.
Daarna waren het de -8 judoka Sjoerd van Dijk (Nieuw Bergen, -24) en Jesse Kamps (Afferden, -34) die beide de ogen uitkeken op dit ‘grote’ toernooi. Beide jongens verliezen hun eerste partij en winnen de tweede wedstrijd met schitterende ippons. Helaas verliest Sjoerd de derde partij en hij is klaar, de eerste keer géén medaille, dat is even zuur. Jesse zit in een poule van drie en mag nog twee partijen judoën, ook hier wint hij er één en verliest hij er één, een zilveren beker voor Jesse.
Bij de heren -18 verscheen Jesse Giesbers (Nieuw Bergen, -60) op de wedstrijdmat. De timing is nog niet helemaal terug na de vakantie, maar met de vechtlust is niets mis. Over twee weken zal het vast weer beter gaan.
In de middag mocht Ferry Giesbers (Nieuw Bergen, -60, -15 jaar) de mat op. Na een vrijloting in de eerste ronde, wint Ferry de tweede partij met een prachtige voetveeg. Helaas is latere kampioen in de halve finale te sterk, maar in de wedstrijd om brons herpakt Ferry zich en met goed judo en een yuko-score wordt hij derde.
Het was een mooi sportief weekend voor Judo Ryu Maasduinen. Op zaterdag trokken de senioren naar Oploo voor een potje lasergamen en heerlijk eten. En op zondag deed Robin Janssen mee met de Niersdal Run in Gennep. Volgende week staan Veendam en de eerste Judo Ryu Maasduinen Cup (beginnerswedstrijden) van het seizoen op het programma.

“SponsorKliks,

Goede start van het seizoen in Oss