Zaterdag 29 september vertrokken we in alle vroegte naar Dalfsen (bij Zwolle). Daar vind jaarlijks een leuk toernooi plaats. In kleine poules wordt er gestreden om een plekje in de finalepoule. Daardoor komen alle judoka aan meerdere partijen toe. Bovendien wordt er bij veel inschrijvingen een splitsing gemaakt tussen lage en hoge banden.

“SponsorKliks,

Als eerste was Ferry Giesbers aan de beurt in de -12 jaar/-42 kg. Zijn poule bestond uit 6 judoka, dus lekker 5 potten knokken.
Hij verloor zijn eerste partij op beslissing tegen de latere kampioen, maar wist de 2e partij te winnen, daarna verloor hij wederom op beslissing. Daarna won hij twee partijen met twee ippons. De Judo Bond Nederland wil namelijk de regels bij de -12 jaar en jonger wijzigen. Iedereen judoot 2 minuten, behalve als er eerder 2 ippons zijn gevallen. Deze pilot liep wel, maar of we er blij mee moeten zijn…een judoka in een grote poule kan in theorie zo 10 ippons op één dag tegen krijgen. Niet echt motiverend.
Met 3 gewonnen wedstrijden wordt Ferry uiteindelijk tweede op punten.

Daarna was het de beurt aan Jesse Giesbers en Dirk Gijsberts. Zij stonden beiden ook in de -42 kg, maar dan bij de -15 jaar.
Jesse won één partij met een prachtige overname. Hij wist zich echter niet te plaatsen voor de finale poule en werd 5e.
Dirk deed het beter, won 2 partijen in zijn poule, maar verloor daarna de halve (kruis) finale, waardoor hij 3e werd.

Volgend jaar zeker de moeite waard om met een grotere groep naar het hoge noorden te trekken.

Dalfsen: zilver en brons