Zaterdagmiddag 22 september waren de Limburgse Kampioenschappen voor Senioren in Roermond. Voor Judo Ryu Maasduinen deden 7 judoka mee. Het team bestond uit allemaal junioren en 2 eerste jaars senioren.
Djoeke Bouwmans (-57, bijna 20 jaar) werd vorig jaar tweede op het LK Senioren achter Nikki Pluymaekers. Dit jaar wist ze echter Nikki in de finale, na 3 ippons in de eerdere wedstrijden met armklem, met een omstrengeling tot afkloppen te dwingen. Limburgs Kampioen!
In de -81 ging de 17 jarige Thomas Jaspers op zoek naar een plaatsje op het NKT. In de eerste ronde werd Dave Peters (Budokai Venlo) met een prachtige voetveeg verslagen. Daarna moest Stef Jeucken (Venray) eraan geloven. De finale werd vervolgens tactisch gejudood tegen Arno Savelkoul (Hercules) en met een prachtige Sasae werd deze uiteindelijk met waza-ari beslist. Limburgs Kampioen bij de senioren!
Voor Rick Jaspers (20 jaar) was dit zijn eerste toernooi na een jaar blessureleed. Vorige week werd hij beter verklaard en nu wint Rick al zijn partijen met ippon. Limburgs Kampioen
In de -100 ging Roy Timmers (18 jaar) van start. Sinds lange tijd zowaar een grote poule voor Roy, die als eerste jaars student aan de HAS in Den Bosch wat minder heeft kunnen trainen, dus ook hij moest flink aan de bak. Maar ook Roy wist al zijn partijen voortijdig te beslissen.  En ook hij besliste zijn finalepartij voortijdig met een soort Sasae. Limburgs Kampioen
Voor Yvet Willems (-70, 18 jaar) was het wederom een test, na lang blessureleed is zij met de lange weg terug bezig. Elke keer een stap vooruit. Helaas verliest Yvet haar wedstrijd, maar de strijdlust was na 4 minuten eindelijk weer eens te zien.
In de -60 was het de 16 jarige Joost Hendriks die mocht aantreden. Joost heeft momenteel veel last van groeipijntjes en wist net niet het podium te bereiken.
Vorig jaar verraste Fabian Elbers (19 jaar) zijn tegenstanders met ijzersterk technisch judo. Dit jaar, met 3,5 week Japan, was Fabian sterker dan ooit, maar hij liet zich in de halve finale verrassen. Dus moest hij via de herkansing terugknokken, maar met 4 winstpartijen werd hij uiteindelijk 3e. 3e plaats
Door deze prestaties hebben 6 van de 7 judoka zich geplaatst voor het Nationaal Kwalificatie Toernooi dat op zaterdag 06 oktober in Eindhoven wordt gehouden. Daar zullen de tickets voor het Nederlands Kampioenschap verdeeld gaan worden.
4 x GOUD!!