Zondag 16 september trokken we in alle vroegte naar Olen voor de jaarlijkse Pot van Olen. Allereerst mochten de U17 judoka de mat op en voor Judo Ryu Maasduinen was dat de nog 14-jarige Silas Sanders in de gewichtsklasse -66 kg. Het gevecht met de weegschaal werd gewonnen en daarna werden alle judoka in poules ingedeeld. Silas wist in zijn poule 3 van de 4 partijen te winnen en plaatste zich voor de kwartfinales. Daarin werd verloren van de latere kampioen, waardoor Silas om brons mocht vechten. Deze partij won hij!

“SponsorKliks,

In de middag gingen de U20/Senioren gecombineerd van start. Voor de 17-jarige Thomas Jaspers mogelijk een zwaar toernooi, maar niets bleek minder waar. Met goed judo plaatste hij zich voor de finale welke hij met 2 yuko’s van Thomas Snijders (ook 17) won.

Ook Djoeke Bouwmans (-63 voor de gelegenheid) pakte de eerste plaats. Zij won al haar partijen voortijdig in ne-waza en is goed voorbereid voor het DK Senioren van volgende week. Wedstrijdritme is daarin vooral het woord, echt moeilijk was het niet.
Yvet Willems (-70) won haar eerste partij erg tactisch en wist zich vervolgens met 2 verliespartijen en nog één winstpartij naar een bronzen plaats te judoën.
Joost Hendriks (-60) draaide sterk, maar wist helaas niet door zijn poule te komen. Als 16 jarige in het U20/+2) geweld kwam hij nog net tekort.

eerste plaatsen
Thomas Jaspers
Djoeke Bouwmans

derde plaatsen
Silas Sanders
Yvet Willems

Pot van Olen 2012