Vanaf 26 juli verblijven we op de Kodokan. 27 t/m 31 julistaan we elke dag op de mat tijdens de TechnischeZomercursus van de Kodokan. Om 09:15 uur beklimmen wede trap van de derde naar de zevende verdieping. Detemperatuur is dan al zo’n 30 graden en binnengegarandeerd nog een paar graden meer. 
In de ochtend krijgen we eerst technieken en daarnarandori. In de middag komt er een judotopper zijn techniekuitleggen (behalve de eerste dag). De derde dag is het H.Yamamoto (Nitaidai, -60) die uchi-mata geeft. De tweededag Sonoda (Tokai, -73/-81) die sode-tsurikomi-goshi gaf ende vierde dag komt Kawabata (Kokushikan, -60) uitleg gevenover zijn morote-seoi nage.
De laatste dag mag iedereen één partij draaien. Fabianverliest met 2 yuko’s en de rest wint hun partij.

“SponsorKliks,

Veel water drinken, veel zweten, kapotte ellebogen, maar lekker trainen, goede indrukken achterlaten. We hebben eentop week achter de rug.

Nu gaan we een paar dagen rustig aan doen. Morgen naar Kamakura, vrijdag Fabian’s verjaardag vieren in Disneyland Sea! En na het weekend vertrekken we naar Tsukuba. Dat wordt zwaar, warm en intensief, maar zal wederom een mooie ervaring worden!

Japan deel 4: Kodokan