Maandag 23 t/m donderdag 26 juli zijn we naar de Kyoto geweest. Met de nachtbus heen, dat was wel een beproeving, mentale training dus. Maar daardoor hadden we dinsdag en woensdag de hele dag om Kyoto te bekijken. We hebben veel gewandeld en veel gezien. O.a. de beroemde Kankakujin, de gouden tempel. Veel gebouwen in deze voormalige hoofdstad van Japan staan ook op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco.
Ook hebben we een poging gedaan om naar het Aquarium te gaan, maar dit was erg prijzig, dus hebben we vanuit een park wat dolfijnen zien springen.

“SponsorKliks,

Woensdag stond o.a. het voormalige Keizerlijke paleis op het programma en zijn we ook naar Ginkakujin afgereisd. Dit is de Zilveren tempel. Al viel het wel wat tegen, omdat deze tempel in tegenstelling tot de gouden, niet van zilver bleek te zijn. Maar de omgeving was wel erg mooi.

Al met al hebben we 2 prachtige dagen gehad in Kyoto! De busreis was dus zeker de moeite waard.

Vandaag (vrijdag 27) zijn we begonnen met de Technical Summercourse op de Kodokan. Zweten! Want het is momenteel 34 graden in Tokio en binnen loopt de temperatuur op naar boven de 40 graden!

 

Japan deel 3: Kyoto